Öğrencilere sınav öncesi uyarı: Zihni yoran faaliyetlerden uzak durun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2010 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS)'na günler kala Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran öğrencilere önemli ipuçları verdi.

FEM Dersanesi Erzurum Şubesi YGS'ye günler kala öğrencilere yönelik 'Başarı ve Motivasyon' konulu bir seminer düzenledi. Seminere katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, esprili anlatımıyla öğrencilere önemli ipuçları anlattı. Sınav kaygısı, motivasyon, iyimser veya kötümser düşünmenin başarıya etkisi gibi konular üzerinde duran Baran, müzikli çalışmanın başarıyı olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Sınava son bir hafta kala öğrencilerden zihinlerini korumaları tavsiyesinde bulunan Baran, öğrencilerin film, müzik gibi zihni yoran faaliyetlerden uzak durmalarını istedi. Hafızada bilgiyi tutabilmenin yöntemine işaret eden Baran, bunun yolunun da kodlama yapmak olduğunu dile getirdi. Öne eğik oturuşun bilgiyi en zayıf hatırlama şekli olduğunun altını çizen Baran, öğrencilerin sınavda dik oturmasını tavsiye etti.

Öğrencilerin hedeflerini net olarak belirlemelerinin altını çizen Baran, bunun başarıda çok önemli yer edindiğini kaydetti. Hedef belirlemenin başarı üzerindeki etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığına vurgu yapan Baran, bir sporcunun çalışmalarından da kısa filmler izleterek bunu öğrencilere örnek gösterdi.

Öğrencilere, kazanmak istedikleri bölümün hayalini kurduran Baran, küçük seanslarla öğrencilerin sınav anını yaşamalarını istedi. Öğrencilerden, gözlerini kapatmalarını ve sınava girip istedikleri bölümü kazandıkları anı yaşamalarını isteyen Baran, son bir hafta boyunca öğrencilerden bunu yapmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber