14 ilde 95 kişiye Balyoz gözaltısı kararı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuğgeneral Tutkun Gözaltına Alındı

- "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında evinde arama yapılan emekli tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tutkun'un, Güzelyalı Mahallesinde bulunan Akarsu villasındaki evinde gelen jandarma ve emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri, burada arama yaptı. Aramanın tamamlanmasının ardından Tutkun, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne getirildi. Evde bulunan bazı dosya ve kitaplar da emniyete götürüldü.

Mustafa Kemal Tutkun'un avukatı Mehmet Altın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkilinin, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıları tarafından Çanakkale emniyetine gönderilen bir talimat gereği ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığını söyledi.

Dosyanın ayrıntılarını ve sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Ama ülkemizde bu tür operasyon olduğunu biliyoruz. Biz inanıyoruz ki kısa süre içinde bu hukuki süreç tamamlanacak ve hocamız evine dönecektir. Tabi bu sürecin yapılmasına ve uygulanmasında bir takım yollar var. Bunların ilki İstanbul'a gittiğinde özel yetkili cumhuriyet başsavcısı tarafından ifadesi alınması, bilgisine başvurulmasıdır. İnşallah özel yetkili cumhuriyet başsavcımız ifadesini aldıktan sonra kendisini evine gönderecektir.

Biz komutanımıza güveniyoruz. Eğer tutuklama istemiyle bir üst mahkemeye sevk söz konusu olursa, özel yetkili ağır ceza mahkemesinin yargıçları tarafından bu konu değerlendirilecektir. Her şeyin başındayız ve çok bilgi sahibi değiliz dosya konusunda. Ama biz komutanımızı çok iyi tanıyoruz. Uzun yıllardır beraberiz ve Çanakkale'de yaşıyor. Kimliğini, kişiliğini çok iyi biliyoruz. O nedenle kısa bir süre sonra evine, Çanakkale'ye sevdiklerinin yanına döneceğine inanıyoruz."

Bir gazetecisinin, Tutkun'un sağlık durumunu sorması üzerine Altın, "Gayet sağlıklı ve moralli" dedi.

Tutkun'un iyi eğitim almış çok sevilen bir insan olduğunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) öğretim görevlisi olduğunu ifade eden Altın, "Zaten artık o bir komutan değil, bir hoca, bir eğitimci. ÇOMÜ'de görev yapmakta. Burada endişe edecek herhangi bir şey yok. Emniyetimiz ve adliyemiz bu işin hukuki sürecini çözecektir" diye konuştu.

Tutkun'un, emniyet müdürlüğündeki ifadesinin ardından İstanbul'a götürüleceği öğrenildi.


Konya'da bir albay gözaltına alındı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli bir albayın gözaltına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli bir albay gözaltına alındı.

İsmi henüz açıklanmayan albayın İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.


14 ilde 95 kişiye Balyoz gözaltısı kararı çıktı

Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale dahil 14 ayrı ilde 95 kişi hakkında gözaltına alınma kararı çıktı. 70'i muvazzaf 90 kişinin evinde arama yapılıyor. Operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltında...

?Balyoz? soruşturmasında bu sabah yeni bir dalga daha yaşandı.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale dahil 14 ayrı ilde 95 kişi hakkında gözaltına alınma kararı çıktı. 90 ayrı adreste aramalar devam ediyor.

14 ilde 95 kişi için gözaltı kararı çıktı.

Bu arada söz konusu soruşturma kapsamında 4 ilde muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 90'dan fazla kişi hakkında gözaltına alınma kararı çıkarıldığı öğrenildi. Bunlardan bir kısmı gözaltına alınırken, 70'i muvazzaf 90'dan fazla kişinin evinde arama yapılıyor.(haber7)


Balyoz kapsamında gözaltına alınan 16 kişinin sorgularına başlandı

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında emekli üç generalin de bulunduğu 16 kişinin sorgularına başlandı.

Alınan bilgiye göre, ''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında, eski Haydarpaşa ''GATA'' Komutanı emekli Tümgeneral Tuncay Çakan ve eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık İstanbul'da gözaltına alınırken Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde inkılap ve tarih okutmanı olarak görev yapan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun da Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinden gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

Bu arada, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emekli generallerin de bulunduğu toplam 16 kişi, sağlık kontrollerinin ardından sorgulama için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Operasyonların sürdürüldüğünü ifade eden yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.


- "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında, İstanbul GATA'da görev yapan emekli Tümgeneral Tuncay Çakan gözaltına alındı.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarının talimatıyla İstanbul GATA'da görev yapan Tümgeneral Tuncay Çakan'ın gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada söz konusu soruşturma kapsamında 4 ilde muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında, İzmir'de bir emekli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İzmir'de Emekli Kurmay Albay S.Ö. gözaltına alındı.

S.Ö'nün İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

- Eski MGK Genel Sekreteri ve Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Balyoz operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Emekli Tuğgeneral Tutkun'un Evinde Arama

- "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında, emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun'un evinde arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Tutkun'un Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde, jandarma ile emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri tarafından arama yapılıyor. Sabah saatlerinde başlayan arama devam ediyor.

- Çanakkale 'de Emekli Tuğgeneral Muskafa Kemal Tutkun' un evinde arama yapılıyor.

Aranan 2 Emekli Albay Şehir Dışında

- "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında, mahkeme kararıyla "şüpheli" olarak aranan iki emekli albayın Ankara dışında olduğu öğrenildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderdiği karar doğrultusunda, terörle mücadele ekipleri, emekli Albay Ali Tarık A. ile emekli Albay Erdal A'nın evlerinde arama gerçekleştirdi.

Arama sonucunda, halen Türk Hava Kurumunda çalıştığı öğrenilen emekli Albay Ali Tarık A'nın görevli olarak yurt dışında bulunduğu, emekli Albay Erdal A'nın da Ankara dışında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Mahkeme kararında, söz konusu iki kişinin "şüpheli" sıfatıyla arandığı bilgisinin yer aldığı da belirtildi.

Balyoz soruşturmasının üçüncü dalgasında Konya'da görevli muvazzaf subayın gözaltına alındığı, subayın İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber