Baykal, polisi de suçladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Van'da uğradığı taşlı-yumurtalı saldırıyla ilgili, ?Genel Başkan Yardımcım Yılmaz Ateş'ten öğrendim ki, kongrenin yapılacağı salona 100 metre kala polis, ?Otobüs sokağa girmez, yürüyerek gidin' demiş. Hiç şüphe yok, gerekli tedbiri almamıştı, tersine bizi yanlış yönlendirmeye çalıştı? dedi.

Baykal, eleştirilerini şöyle sürdürdü: ?Emniyet bizi otobüsten inip yürümeye teşvik ediyor. Arkadaşlarımız ise ısrarla ?Salon kapısının önüne kadar gitmek istiyoruz' karşılığını veriyor. Otobüsü sokağa so-kuyorlar. Tüm bu diyaloglardan benim sonradan haberim oldu. İnmelerini istedikleri yerde inmedik. Otobüs sokağa girdiği anda da mevzilenmiş olan tertipçiler saldırmaya başladı. Tertip sadece oradaydı, o sokakta. Orada olanların kimler olduğu, video görüntüleriyle tespit edildi. AKP'li adamlar. Bu, BDP'li belediye Başkanı ve il başkanının iddiası. Benim de aklım yatıyor. Ne pankartlar BDP'nin pankartı, ne insanlar BDP'nin insanları. Olaylar dışında Van'da çok sıcak karşılandık, olumsuz bir reaksiyon görmedik.?

Gezide Baykal'ın yanında bulunan Yılmaz Ateş ise şunları anlattı: ?Arkadaşlar Emniyet Müdürü'nün geldiğini söylediler. Görüşmek istedim, hemen tüymüş. Yardımcılarıyla görüştüm, olayları çıkartanların AKP'li olduklarını söylediler. Emniyet müdürü hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunacağız. Hüseyin Çelik'in haberi olmadan orada yaprak kımıldamaz. Ne İçişleri Bakanı aradı, ne bir özür dileme var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber