Vakıflar Genel Müdürlüğü, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 Nisan 2010 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27545

YÖNETMELİK

Vakıflar Genel Müdürlüğünden:

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/2/2009 tarihli ve 27137 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan ?Türk dili ve edebiyatı, dil-tarih veya eğitim fakültesi? ibaresi ?dil-tarih, eğitim veya ilahiyat fakültesi ya da Türk dili ve edebiyatı, sanat tarihi, sanat tarihi ve arkeoloji, şehir ve bölge planlama, matematik veya istatistik bölümü? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin altıncı fıkrasında yer alan ?12 nci? ibaresi ?13 üncü? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Atama? ibaresi ?Unvan Değişikliği? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Vakıflar Genel Müdürü yürütür.


İLGİLİ HÜKÜM

Görevde yükselme sınavına tabi olmayan unvanlara atanacaklarda aranacak şartlar

MADDE 6 ? (1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1), (2), (3) numaralı alt bentleri ile (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde sayılan unvanlar görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi değildir. Ancak bu unvanlara atanma şartları aşağıda belirtilmiştir.

a) Daire Başkanı ve Bölge Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1) Hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, Mimarlık, mühendislik, iletişim, fen, Türk dili ve edebiyatı, dil-tarih veya eğitim fakültesi mezunu olmak,

b) Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı kadrosuna atanabilmek için;

Görevde yükselme eğitiminin ilanı ve başvurusu

MADDE 11- (1)

(6) Bu Yönetmelik kapsamında görevde yükselme sınavına katılacak personelin, görevde yükselme mahiyetindeki atamaların yapılabilmesi için bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d) ve (e) bentlerindeki ders konularından 30, (f) bendinde yer alan ders konularından 45 saatten az olmamak üzere toplam en az 75 saat olarak düzenlenecek görevde yükselme eğitim programının tamamına katılmaları şarttır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 26 ? (1) 11/11/2005 tarihli ve 25990 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Atama Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber