7 Nisan 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Halk Topluşu Başkanı Anna Harlamenko ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı emniyet mensuplarıyla birlikte Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (13.00/ 14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Fransa'da Türk vatandaşları ile buluşacak. Başbakan Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu LPG Sanayicileri ve İşadamları Derneği yöneticilerini makamında kabul edecek. (13.00)

Ulaştırma Başkanı Binali Yıldırım, Ekonomi Gazeteciler Derneği üyeleri ile bir araya gelecek. Bakan Yıldırım, bakanlığının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Kayseri'ye geliyor. Bakan Gönül, bazı ziyaretler gerçekleştirecek ve M 60T Tank sodn modernizasyon tanklarının teslim törenine katılacak. Gönül, ardından Mimar Sinan'ın doğduğu kasaba Ağırnas'a geçecek ve buradaki anma programlarına katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, parti genel merkezinde toplantı yapacak. (11.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yasa dışı dinlemeyle ilgili yürüttüğü operasyona ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

Aytaç Durak'ın görevden alınmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi başkan vekilini seçmek için toplanacak. (14.00)

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Muhtarlarla Bursa Kültürpark Göl Çay Bahçesinde toplantı yapacak. Ardından, Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi'nde konferans verecek. (13.00-15.00)

Hatay Medeniyetler Korosu, Zenit Kongre Merkezi'nde bir dinleti sunacak. (19.00)

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen geleneksel 'Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması' sonuçları açıklanacak. (10.00)

21. Modeko İzmir Mobilya Fuarı, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın katılımıyla açılacak. (11.00)

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık çalışmasını değerlendirmek için basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Kütahya'da şehit olan polis için memleketi Sivas'ta cenaze töreni düzenlenecek. Şehit Polis Memuru Melih Çimen için Sivas Ulucamii ve Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan Polis Şehitliği'nde tören düzenlenecek.

Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen '8. Çukurova Yüksek Öğrenim Tanıtım Günleri' açılış töreni Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. (10.00)

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Adana Sanayi Odası (ADASO) ortaklığı ve BTC Co. Finansal desteği ile sürdürülen 'İskenderun Körfezi'nde Endüstriyel Ortak Yaşam Projesi' toplantısı yapılacak. (09.30)

10 Nisan Polis Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki polisler Kızılay'a kan bağışında bulunacak. (11.00)

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, eğitim ve eğitim yatırımlarına ilişkin Zorlu Grand Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Beyaz Saray, Nükleer Zirve için Amerika'ya gelecek olan Başbakana Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın ikili görüşmesinin planlanmadığını bildirdi. Obama'nın ikili görüşme yapacakları listesinde Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan bulunuyor.

Başbakan Erdoğan'ın Paris temasları takip ediliyor. Erdoğan, Senato Başkanı Gerard Larcher ile görüşecek, Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Almanya'da yaşayan Uğur ve İbrahim Tarlığ kardeşler, Türkiye'deki akraba ve arkadaşları ile 'irtibat'ta kalmanın yollarını araştırırken, en geniş sanal sosyal ağlardan birinin sahibi oldular. Çoğunluğu Türkiye'de bulunan aktif üyelerin sayısı 700 bini geçti.

AVRASYA FEED

Türkiye'de basılan ve Özbekistan'ın başkenti Taşkent'i tanıtan 'Güneşli Şehir' isimli kitap, düzenlenecek bir törenle tanıtılacak.

Türkmenistan'da Dünya Sağlık Günü kutlanıyor. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ziyaret ettiği askeri akademide yardımcılarıyla voleybol, masa tenisi ve mini futbol oynadı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, toplumsal hastalık haline gelen rüşvetle mücadelede sert önlemlerin alınmasını istedi.

SPOR

Trabzonspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı idmanla sürdürecek. (18.00)

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 29. haftayı bay geçmesine rağmen 14 Nisan'da Manisaspor ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının hazırlıklarına iki günlük iznin ardından başlayacak. (11.00)

Galatasaray Başkan adaylarından Adnan Öztürk, seçim sürecindeki çalışmalarını kamuoyuna uluştıran basın mensuplarına teşekkür için kahvaltılı toplantı düzenliyor. (10.00)

Turkcell Süper Lig'in lideri Bursaspor, Gençlerbirliği hazırlıklarını taraftara açık yapacağı antrenmanla sürdürecek. (15.00)

Bursaspor Yönetim Kurulu, Gazeteciler Cemiyeti İl Başkanlarına Özlüce Tesisleri'ne kahvaltı veriyor. (09.30)

Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda, Türk sporculardan erkekler 69 kiloda Mete Binay podyuma çıkacak.

Uluslararası Başbakanlık Boks Turnuvası'nın ilki Ankara'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber