Darüşşafaka, ücretsiz kolej eğitimi sınavını tanıttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darüşşüşafaka Eğitim Kurumları'nda 70 ilden 838 öğrencinin eğitim gördüğü, amacın 81 ildeki öğrencilere ulaşmak olduğunu belirtildi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na giriş sınavının tanıtım toplantısı Samsun'da yapıldı. Tanıtım toplantısında Darüşşüşafaka Eğitim Kurumları 9. Sınıflar Müdür Yardımcısı Çiğdem Kaya, kurumun sınav ve eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.

Samsun Öğretmen Evi'nde gerçekleşen Darüşşafaka Eğitim Kurumları Ücretsiz Kolej Eğitimi Sınavı toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ile çok sayıda kurum temsilcisi ve öğrenci velisi katıldı. Toplantıda Alican Usta, Darüşşafaka'nın eğitim sistemindeki yeri ve önemine değindi. Kurumda Samsun'dan daha fazla çocuğun eğitim görmesi temennisinde bulunan Usta, Türkiye'de sosyal desteğe ihtiyaç duyan çok çocuk bulunduğunu da bildirdi.

Darüşşüşafaka Eğitim Kurumları 9. Sınıflar Müdür Yardımcısı Çiğdem Kaya ise kurumun, geleceğin liderlerini yetiştirdiğini söyledi. Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim verdiklerini dile getiren Kaya, "7 Nisan'da okula giriş sınavımızı yapacağız. Samsun'da ise sınav, merkez Alparslan İlköğretim Okulu'nda gerçekleşecek. Eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemimizi öğretmenlerle de paylaşacağız. İlköğretim 4. sınıftan itibaren liseden mezun oluncaya kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim vereceğiz. Üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam edilecek. Ayrıca öğrencilerin tüm ihtiyaçları yine cemiyet tarafından karşılanacak." dedi.

Kurumda eğitim görenlerin yüzde 49'unun İstanbul'dan, yüzde 51'inin ise Anadolu'dan gelen öğrencilerin oluşturduğunu vurgulayan Çiğdem Kaya, yüzde 51'lik oranın artmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber