Diyanet İşleri Başkanlığı, atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 Nisan 2010 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27546

YÖNETMELİK

Başbakanlık (Diyanet İşleri Başkanlığı)'tan:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 25/8/2004 tarihli ve 25564 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 6 ? Başkanlık teşkilatına ilk defa Devlet memuru olarak ataması yapılacakların, atanacağı görevin niteliklerini taşıması halinde aşağıdaki belgeler istenir.

a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

b) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti; öğrenimini yabancı ülkelerde yapmış olanların denklik belgesiyle birlikte diplomalarının kurumca onaylanmış suretleri,

c) Kamu Personel Seçme Sınavı sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti veya bilgisayar çıktısı,

d) Başkanlıkça verilmiş olan hafızlık, stajyer vaizlik, stajyer Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık yeterlik belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti,

e) Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,

f) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

g) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair yazılı beyanı,

h) Dört adet vesikalık fotoğraf.

İstenen belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Başkanlık, müftülükler veya eğitim merkezi müdürlüklerince onaylanır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 11 ? Bütün gruplarda hizmet süresi en az iki yıl en fazla dokuz yıldır.

Bütün sınıflarda hizmet süresi en az üç yıl en fazla dokuz yıldır.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Cami görevlilerinin yer değiştirmelerine esas olmak üzere illerde il müftüsünün başkanlığında, durumu görüşülecek görevlinin müftüsü dahil dört ilçe müftüsü, ilçe müftüsü bulunmadığı takdirde il müftü yardımcısı veya vaizlerden oluşan bir Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu kurulur. Bu Komisyon; her yıl Haziran ayında toplanarak cami görevlilerinden bulunduğu görev yerinde beş yılını tamamlamış olanlardan, bağlı olduğu müftülükçe komisyonda görüşülmesine karar verilenlerin durumlarını bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Cami Görevlileri Değerlendirme Kıstasları Formu ile birlikte özlük ve sicil dosyalarına göre inceler. Bu Yönetmeliğin 11/A maddesinde belirtilen gruplardaki camilere Komisyonca nakli gerekli görülenlerin il içi nakilleri, 12 nci maddenin birinci fıkrasının (g) bendinde belirtilen esaslar göz önüne alınarak valiliklerce yapılır, il dışı nakil teklifleri ise Başkanlığa gönderilir. Nakli gerekli görülmeyenlerin, durumları her üç yılın sonunda aynı usulle yeniden değerlendirilir.?

?Teftiş veya soruşturma sonucunda veya zaruri durumlarda nakli gerekli görülenlerin, beş yıllık süre aranmaksızın il içi nakilleri vali tarafından, il dışı nakilleri ise Başkanlıkça yapılır.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-4/A sayılı İl ve İlçe Müftüleri ile İl Müftü Yardımcıları Performans Değerlendirme Formunun not kısmı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Not: Bu form il müftüleri için vali, il müftü yardımcısı için il müftüsü, ilçe müftüleri için kaymakam ve il müftüsü tarafından düzenlenerek her yılın Ocak ayı sonunda Başkanlığa imzalı ve mühürlü olarak gönderilir.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin Ek-5 sayılı Cami Görevlileri Değerlendirme Kıstasları Formunun B-Hizmet Yılı ve Başarı Puanı bölümünün beşinci ve sekizinci satırları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber