Maliye'nin sisteminden ?meçhul zengin'in kimliğini sorgulayan personel de yanacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Maliye Bakanı Şimşek'in açıkladığı Varlık Barışı çerçevesinde 7.1 milyar lirayı getiren mükellefin kimliği sır gibi saklanıyor. Maliye'nin sisteminden ?meçhul zengin'in kimliğini sorgulayan personel de yanacak

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Varlık Barışı Projesi çerçevesinde bir mükellefin 7.1 milyar liralık beyanda bulunduğu ve bu varlığın 6.4 milyar liralık kısmını Türkiye getirdiğine ilişkin açıklamalarının ardından gözler, Türkiye'nin meçhul zenginine çevrildi. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nda ise meçhul zenginin bilgileri ?olağan üstü korumaya' alındı. Buna göre, sistemden meçhul zenginin bilgilerini sorgulayan Maliye personeli yanacak.

SORGULAMA YAPANLAR ARAŞTIRILIYOR

Meçhul zenginin kimliği konusunda Maliye Bakanlığı kaynakları da sır vermiyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda adeta ?mechul zengin' alarmına geçildi. Bu çerçevede, Varlık Barışı Projesi kapsamında beyanda bulunan kişilerle ilgili yapılan sorgulamalar mercek altına alındı. Bugüne kadar, Varlık Barışı Projesi kapsamında beyanda bulunan kişileri sorgulayanlar da araştırılıyor. Gizli zengine ilişkin bilgilerle ilglili güvenlik önlemleri de artırıldı. Buna göre, sınırlı sayıdaki kişilerin dışında, gizli zenginin bilgilerine kimse ulaşamıyor. Meçhul zenginin kimliğinin gizli tutulması konusunda, Maliye'den talepte bulunulduğu, gizlilik önlemlerinin mükellefin talebi doğrultusunda artırıldığı ifade edildi.

Güney'de beyanda bulundu başkasının parasını getirdi

Varlık Barışı Projesi çerçevesinde tek bir mükellef tarafından yapılan 7.1 milyar liralık beyan Maliye içinde de tartışma konusu oldu. Maliye Bakanlığı kulislerinde, meçhul zenginin Akdeniz ve Güneydoğu illerindeki vergi dairelerinden birisine beyanda bulunduğu iddia ediliyor. Yine 7.1 milyar liralık beyanın içinde, sadece nakit paranın değil, gayrimenkul, altın ve tahvillerin de yer aldığı belirtildi. Söz konusu değerlerin Türkiye'ye getirilmesi gerekmiyor. Yani tapuların veya belgelerin ibra edilmesi yetiyor. Yine Maliye Bakanlığı kulislerinde, meçhul zenginin beyan ettiği 7.1 milyar liralık varlığın kendisine ait olmadığı, bir çok kişinin varlıklarını toplayan bir aracı olduğu da konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber