Doğu-Güneydoğu'da 17 belediye başkanı tutuklu!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Doğu ve Güneydoğu'da toplam 17 belediye başkanının tutuklu olduğunu belirterek, eş başkanlığını yürüttüğü UCLG-MEWA'nın bu konuda hiçbir şey yapamadığını söyledi.

Osman Baydemir, eş başkanlığını yürüttüğü Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) İstanbul'da düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Kalyon Otel'de düzenlenen toplantıya Baydemir'in yanı sıra kuruluşa üye çok sayıda belediyenin yöneticisi katıldı. Toplantıda konuşan Osman Baydemir, UCLG-MEWA'nın daha etkin bir organizasyon haline gelmesi için çaba sarf etmek gerektiğini vurguladı. Kuruluşun üyesi olan her belediye başkanının 4 kimliği olduğuna dikkat çeken Baydemir, "Birinci kimliğimiz kentimiz, ikinci kimliğimiz bu kentin mensubu olduğu ülke kimliği, üçüncü kimliğimiz ise bölgesel kimliğimizdir. Dördüncü kimliğimiz ise evrensel bakış açısıdır. Dünya kentlerinin ve haklarının haklarını savunmaktır" diye konuştu.

UCLG-MEWA'nın uluslararası anlamda etkili olduğunu, ancak bölge hükümetleri tarafından çok fazla tanımadığını kaydeden Baydemir, "Biz örneğin Türkiye parlamentosunu ziyaret etmeli ve teşkilatımızın tanınmasını sağlamalıyız ki yerel yönetimlerimiz, belediye başkanlarımız faaliyetlerini yürütürlerken karşılaştıkları problemlerin çözümünde teşkilatımız söz sahibi olsun. Örneğin Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu'da 17 belediye başkanımız tutukludur. Beninde yönetim kurulu üyesi olduğum bu kuruluşumuz hemen hemen hiçbir şey yapmamıştır. Ya da sonuç alıcı olmamıştır. Bu kuruluşumuz hem hükümet, hem parlamento hem de bakanlık anlamında çok aktif olmalı. Beyrut, Filistin ya da Çankırı belediye başkanı bu sıkıntıyı yaşadığında üyesi olan aktörleri koruyabilmelidir. Bu manada bundan sonraki toplantılarımızı değişik ülke ve şehirlerde yapmalıyız. Bundan sonraki toplantıya Diyarbakır ev sahibi olmak ister" dedi.

ÖMER FARUK AYDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber