Öğretmenlerin Görevlendirilmesine İlişkin Soru Önergesi Cevaplandı

Aralık ayı içinde, bazı il milli eğitim müdürlüklerinin, naklen tayinle gelen öğretmenleri, il içinde atama branşının dışındaki kadrolara atadığını belirten bir haber yayımlamıştık. Bu konuya ilişkin olarak Mersin Milletvekili Sayın Şefik Zengin tarafından bir soru önergesi verilmiştir. Bu soru önergesi cevaplanmış olup, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik tarafından verilen cevabın tam metnini görmek için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

Sayı: B.08.0.APK.0.03.05.03-11/450
Konu: Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İlgi: 29/1/2004 tarihli ve ... sayılı yazı.

Mersin Milletvekili Sayın Şefik Zengin'in , "Görev yeri belirlenmesinde genelgeye aykırı davranan il milli eğitim müdürlüklerine ilişkin" ilgi yazı eki 7/4504 esas numaralı yazılı soru önergesi incelenmiştir.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların mezun oldukları yüksek öğretim programları ile aylık karşılığı okutacakları dersler Talim ve Terbiye Kurulunun 12.02.2004 tarih ve 119 sayılı kararı ile belirlenmiştir.

Bakanlığımızın 17.09.2004 tarih ve 71859 sayılı yazısında, il emrine atanan öğretmenlerin görev yerlerinin belirlenmesinde ait yetki ve sorumluluğun valiliklerde olduğundan bahisle; öğretmenlerin il içindeki görev yerlerinin Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararnamesindeki alan dışındaki bir alan öğretmeni olarak belirlenemeyeceği, ancak alanında norm kadro fazlası öğretmenlerin Talim ve Terbiye Kurulunun yukarıda belirtilen kararıyla belirlenen alanı itibariyle aylık karşılığı okutabileceği dersleri okutmak üzere geçici süreyle görevlendirilebilecekleri açıklanmıştır.

Devletin ekonomik imkanları ve Bakanlığımıza tahsis edilen kadrolar ölçüsünde illerin her alandaki öğretmen ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle, valilikler, illerine atanan öğretmenlerden azami ölçüde yararlanarak eğitimde verimliliği arttırmak amacıyla, Bakanlıkça atandıkları alanda ihtiyaç oluşturmamak kaydıyla, mezun oldukları yüksek öğretim programlarına göre atanabilecekleri diğer alanlarda veya aylık karşılığı okutabileceği alanda görevlendirme yapabilmektedirler.

2004 yılı atama döneminde Bakanlığımızca, mezun oldukları lisans düzeyindeki yüksek öğretim programına göre birden fazla alan öğretmenliğine atamaya kaynak durumda olanlar öğrenimine uygun alanı dışındaki bir alanda atanan veya görevlendirilen öğretmenlerden isteyenlerin Talim ve Terbiye kurulunun yukarıda belirtilen kararında lisans öğrenimine göre atanabileceği belirtilen alanlara alan değişikliği suretiyle atamaları yapılmıştır.

Bu itibarla, Bakanlığımızca kurum amaçları göz önünde bulundurularak, öğretmenlerin her türlü atamalarında öğrenimleri itibariyle atamaya kaynak oldukları alan öğretmenliği kadrosunda istihdam edilmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bilgilerinize arz ederim.

Doç Dr. Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber