OMÜ Rektörü ile ilgili 40 imzalı meclis araştırma önergesi verildi

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile (OMÜ) ilgili iddiaların araştırılması için 40 milletvekilinin imzasını toplayarak TBMM'ye dilekçe verdi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir önderliğinde ve 40 milletvekilinin imzası bulunan dilekçede, yükseköğretim sisteminin, ürettiği haksız uygulamalarla ülke gündeminden düşmediğine dikkat çekildi.

Yükseköğretim sisteminin bir haksızlık kaynağıyken, bu haksızlıkların keyfi uygulamalarla daha da ağırlaştırılmakta olduğuna değinilen dilekçede, "Birer devlet kurumu olmaları nedeniyle, özellikle idari ve mali tasarruflarda belirli kriterlerle bağlı olması gereken üniversiteler, keyfiliğin hakim olduğu denetim dışı alanlara dönüşmüştür. Üniversite yönetimleri, demokratik devlet ilkeleri ile bağdaşmayacak baskı ortamı oluşturmuştur. Devletin eğitim ve araştırma için kullanmak üzere tahsis ettiği kaynaklar eğlencelerde tüketilmektedir. Yükseköğretim alanında sorunsuz üniversitemiz maalesef bulunmamaktadır. Üniversitelerin bir çoğunda yönetim tercihleri sorunları daha da ağırlaştırmaktadır. Ancak, özellikle bazı üniversitelerde iş çığırından çıkmış, yönetim ilkeleri ve adalet ölçüleri tamamen rafa kaldırılmış, keyfilik hakim olmuştur. Özellikle de merkezi Samsun'da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki yönetim uygulamaları kamu vicdanını sızlatacak bir şekle bürünmüştür. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde oluşturulan keyfilik ve kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımını denetleyecek organlar görevlerini yerine getirmemektedir. Bu nedenle kamu vicdanını sızlatacak aşamaya gelen, yerel ve ulusal basının gündeminden düşmeyen iddiaları araştırmak üzere TBMM içtüzüğünün 104. maddesine göre bir meclis araştırması açılmalıdır" denildi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber