Kayıp mühendisi CIA kaçırdı iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş için müdürüyle birlikte Afganistan'a giden gıda mühendisi Tufan Güzel (31), iddialara göre ABD'ye ait bir istihbarat birimi tarafından kaçırıldı ve Bagram Cezaevi'ne kapatıldı.

Gıda mühendisi Tufan Güzel ile Afganistan'a giden ve olayı bizzat yaşayan iş arkadaşı Mesut Türkan, Tufan'ın üç senedir gıda mühendisi olarak kendileri ile çalıştığını ifade ederek, "Pazar araştırması yapmak için Afganistan'a gittik. Bir hafta Afganistan'da kaldık. Yedinci günde gece kaldığımız misafirhaneyi eli silahlı askerler bastı. Kapıları pencereleri kırarak içeri girdiler. Elerimizi bağlayıp pasaportlara baktılar. Arabanın yanına kadar bizi götürdüler ve beni bırakıp Tufanı götürdüler" dedi.

Ertesi gün olayın ne olduğunu anlamak için orasının Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini kaydeden Türkan, "Oradaki yetkiler Tufan'ı, Amerika'ya bağlı bir istihbarat birliğinin aldığını söylediler. Daha sonra da Elçiliğe gittik. Elçilik durumu araştıracağını söyledi. Dil bilmediğim için Türkiye'ye dönüş yaptım. Şuana kadar 65 gün oldu. Tufan hala yok. Elçilik ile irtibat halindeyiz ama 65 gündür Tufan'ı bulmadılar. Bir hafta önce Afganistan'dan bizi bir arkadaşımız aradı ve Tufan'ın Bagram cezaevinde olduğunu söyledi. Bu arkadaş bize mahkum numarasını verdi, biz de durumu Dışişleri Bakanlığı'na bildirdik. Ayrıca durumu Afganistan'da ki elçiliğe de bildirdik ama durumla pek ilgilenmemişler. Elçilik ile cezaevinin arası 50 kilometre, bir saatlik yol ama Tufan'ı gidip ziyaret etmemişler. Tufan'ın yerini bulduk kendisi şuan Bargam cezaevinde. Baskın yaptıklarında bizi hiç konuşturmadılar. Herhangi bir gerekçe göstermeden Tufan'ı alıp götürdüler. Şu ana kadar da hiçbir açıklama yapmadılar" diye konuştu.

Ailenin perişan olduğunu söyleyen Ağabey Ahmet Güzel ise, "Şu ana kadar herhangi bir bilgi yoktur. Kardeşimin hiçbir suçu olmadığına inanıyorum. Eğer kardeşimin suçu varsa buradan niye pasaport ve vize veriyorlar. Suçunun olduğunu kabul etmiyorum. Eğer suçu varsa Türkiye Cumhuriyeti Kanunları yargılasın. Eğer kardeşimin bir suçu varsa ülkemizin vereceği cezayı kabul ediyoruz. Şuan ailenin durumu perişanlık içinde. Elçilik 60-65 güne kadar bir bilgi alamamış ise oradaki elçilik ne iş yapıyor. Gidip kardeşimin durumunu sorumuyor mu?" şeklinde konuştu.

Yetkilerden duruma el atmalarını isteyen Güzel, "Dış İşleri Bakanlığı'ndan, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan bu duruma el atmalarını rica ediyoruz. Eğer kardeşimin bir suçu varsa getirsinler ülkemizin kanunları ile yargılasınlar. Kardeşimi orada durmasını kabullenemiyoruz. Basında gördüğümüz kadarıyla oralarda suçsuz yere birçok insanı zevklerine göre öldürüyorlar. Kardeşim oradan bize mektup göndermek istemiş ama izin vermemişler. Birisine durumunun iyi olmadığını, niçin yakalandığını bilmediğini söylemiş. Bizlere sadece bu bilgi ulaştı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber