Teknik öğretmenler sorunlara 'teknik' yaklaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanlığı, Bursa Mesleki Teknik Eğitim Mezunları Derneği (BURMES) ile Bursa merkezdeki 14 teknik ve endüstri meslek lisesi müdürleri, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde bir araya geldi. Toplantıda mesleki ve teknik eğitim sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cengiz Aksoy, Türkiye'deki teknik eğitimin temel sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Konuşmasında meslek liselerinin fiziki altyapı yetersizliğine değinen Aksoy, sadece devlet odaklı değil, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının da katkı sağladığı çalışmaların üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BURMES Dernek Başkanı Ali Aslan da 1991 yılında kurulan derneğin Bursa'daki tüm teknik ve endüstri meslek lise mezunlarına açık bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı. Aslan, dernek-okul işbirliğini geliştirme ve teknik ve endüstri meslek liselerinde eğitim kalitesini geliştirme amacıyla başlatılan toplantıların beşincisinin yapıldığını ve bunların devam edeceğini söyledi.

"TEKNİK ÖĞRETMEN YOK SAYILAMAZ"

TEKEV Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız da teknik öğretmenlerin sıkıntılarına ve bunların çözümü için yapılması gerekenlere değindi. Teknik öğretmen camiasının Türkiye'deki eğitim sisteminde ve sanayide üretim anlamında yapılan çalışmalarda yok sayıldığını kaydeden Yıldız, bu nedenle yapılan çalışmalardan verim alınamayacağını söyledi.

Yıldız şunları dile getirdi: "Meslek lisesi sayısı son 15 yılda iki katına çıktı. Mesleki eğitime ayrılan ödenek daha fazla okul tarafından paylaşılıyor. Bu da liselerde yetersizliğe neden oldu. 1990'lı yıllardan bu yana 4 kez değişen eğitim sistemi ve müfredatlar, yönetici atamalarındaki belirsizlik ve düzensizlik, gençleri okuldan ve eğitimden uzaklaştırdı. Ayrıca meslek lisesi öğrencilerinin 98 yılından beri ÖSS'de karşı karşıya kaldıkları katsayı adaletsizliğidir."

Yüksek öğrenimde öğrencilerin önüne çekilen duvarın olumsuz etkiler bıraktığını aktaran Yıldız, "Hedefi karartılan gençlerimiz okuldaki derslerine de önem göstermemekte. Bu duvar halen aşılamadı. Bir nesil, bir zümre geleceğe küskün ve umutlarından yoksun olarak yetişmekte. Gelecek umudu ellerinden alınan bir neslin ülkesine faydalı olması da zordur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber