Polis okulları arasında kardeşlik projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 19:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisinin hazırladığı Komşu Ülke Polis Okulları Arası Kardeşlik Projesi sayesinde komşu ülkelerin polis meslek yüksekokullarıyla kardeşlik köprüsü kurulacak.

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nazmi Akkuzu, Halep Polis Okulu öğrencilerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Araştırma Merkezleri ve Polis Meslek Yüksekokulları Öğrencileri Arası Güvenlik Hizmetlerinde Kalite, Fikir/Proje Yarışması'na öğrencilerinin de katıldığını söyledi.

Yarışmada, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu personeli Komiser Yardımcısı Rahmetullah Uşgun'un danışmanlık yaptığı ve öğrencilerinden İsmail Akar'ın hazırladığı Komşu Ülke Polis Okulları Arası Kardeşlik projelerinin finale kaldığını ve yarışmada 8. olduğunu ifade eden Akkuzu, şöyle konuştu:

''Projeyle kardeşlik köprüsü oluşturulması, iki ülke güvenlik birimlerinin güvenlik alanında birbirleriyle daha eğitim döneminden itibaren iş birliğine gitmesi ve ortak çalışma sahası oluşturulması hedefleniyor. Bu sayede seçilecek kardeş okullar birbirlerini belirli zamanlarda ziyaret ederek ikili ilişkilerde sağlam adımlar atmış olacak. İki kardeş okul, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunacak, bu sayede kardeşlik bağları canlandırılacak. Amacımız dost ülke polisleri arasında bağ kurmak.''

Akkuzu, proje kapsamında Halep Polis Okulu'ndan 13 öğrencinin Gaziantep'te Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldığını ve kenti yakından tanıma olanağı bulduğunu ifade etti.

Projeyle Türkiye'nin imajının polis ve polis eğitimi alanında da artırılması ve ilerleyen dönemlerde diğer polis meslek yüksekokullarının da komşu ülkelerden seçeceği kardeş polis okuluyla benzer faaliyetlerde bulunmasının amaçlandığını kaydeden Akkuzu, ''Komşu ülkelerle emniyet teşkilatları arasında daha okul döneminde başlayan iş birliği hedefleniyor. Projenin Gaziantep ayağını gerçekleştirdik. Projenin mimarı olarak öncülük yapmak bize düştü'' dedi.

Proje ile Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Erzincan, Erzurum ve İzmir'deki polis meslek yüksekokullarının Suriye, Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Yunanistan'dan ''kardeş'' polis meslek yüksekokulları seçmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber