Baykal da saldırıyı kınadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yumruklu saldırıda bulunulmasına ilişkin, "Çok büyük bir üzüntüyle karşıladım. Siyasal hayatımızda şiddeti, sokak olaylarını, siyasi kişilere saldırıları mazur gören bir anlayışın, bir zihniyetin gelişmesine izin veremeyiz" dedi.

Baykal, Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Brüksel'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Siyasette şiddete, teröre, saldırıya yer bulunmadığını ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

"Siyaset meşru sınırlar için tartışmayla yapılır. Şiddete, teröre, saldırıya siyasette yer yoktur. Buna herkes özen göstermek zorundadır. Tartışmaları kendi zemininde tutmak zorundayız. Çok üzüldüm, geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Bu konuda anlayışımızı arkadaşlarımız ifade ettiler. Gerekli açıklamaları yaptık. Bu tip olaylara artık mutlaka son verilmesinin bir zorunluluk olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Bir gazetecinin, "Demokratik açılım ters mi tepti?" şeklindeki sorusu üzerine Baykal, bunun ayrı bir tartışma konusu olduğunu ama hiçbir şeyin bu tür saldırıları mazur gösteremeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber