Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çelikcan oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili AK Parti'nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan oldu. Oylar eşit çıkınca sonuç kura ile belirlendi.

Yapılan dördüncü tur oylamaya kalan MHP'nin adayı Fethi Coşkuntuncel ile AK Parti'nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 16 oy almıştı. Seçimde 1 oy boş çıkmış, 1 oy da geçersiz sayılmıştı.


Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkanvekilini seçmek üzere üçüncü kez toplandı. Üçüncü tur oylamada da sonuç çıkmadı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana Valiliğinin çağrısıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi gereğince meclis birinci başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında toplandı.

Yapılan oylamada Ak Parti Adayı ve merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 13, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan 9, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel 11 oy aldı. Bir zarf ise boş çıktı.

Adaylardan birinin yeterli oyu alamaması nedeniyle toplantı dördüncü ve son tur oylamayı yapmak üzere saat 15.30'a ertelendi. Son tur oylamasında en çok oy alan Ak Parti adayı Mahmut Çelikcan ve MHP adayı Fethi Coşkuntuncel yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber