Emniyet Genel Müdürünü anlattığı ilginç hırsızlık olayı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Köksal, milletvekillerine, unutamadığı bir hırsızlık vakasını şöyle anlattı: ?Tulumlu birileri, mahalledeki ATM'yi (otomatik para makinesi) söküp, ?Tamire götürüyoruz' diyerek esnaftan yardım istiyor. Mahallelinin verdiği omuzla ATM'yi kamyona yükleyip götürüyorlar.?

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu'nun konuğu olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, milletvekillerine mahallelerdeki toplumsal güvenlik konularıyla ilgili bilgiler de verdi. Köksal, karşılaştığı ilginç bir olayı ve çalışmalarını şöyle anlattı:

Banka 3 saat sonra duydu

?Üç kişi, tulum giymişler, bir bankanın ATM'sini sökmüşler. Kamyona yüklerken oradaki esnaf ?Hayrola, nedir?' diye sormuş. ?Arıza var, götürüyoruz' deyip yardım istemişler. Mahallelinin yardımıyla ATM kamyona yüklenmiş. Aradan 2 saat geçip ATM çalışmayınca bankanın haberi olmuş ve görevliler geldiğinde

makineyi yerinde bulamamış.?

Emniyet Genel Müdürü Köksal, milletvekillerine diğer çalışmalarını da şöyle anlattı: ?Yeni geliştirdiğimiz toplum destekli polislik çalışmasıyla şu anda 4 milyon civarında insana eğitim verdik. Mahallelerde halkı topluyoruz. ?Aman ha, kapınızı iyi kapatın' diyoruz. Mesela, açık kapıya, ?Bu polis, ama hırsız da olabilirdi' diye kağıt bırakıyoruz.?

?Komşudan habersiziz'

?Küçük ilçelerde, eskiden, bir mahalleye yabancı girdi mi herkes bilirdi. Ama şimdi bırakınız mahalleyi, karşı apartmanda oturandan haberiniz yok. Adam eşyayı yüklüyor, ?Başka yere taşınıyoruz' diyor, o da ?Hayırlı olsun, kolay gelsin' diyor. Hırsız evi yüklüyor, beraber taşıyorlar, yaşadık bunu.?

?Aman şahit yazmayın'

?İnsanlar bir şeylere şahit olmaktan her nedense çekiniyor. ?Söylerim, yarın beni karakola çağırırlar, bilmem nereye çağırırlar, gideceğim, geleceğim...' Bizim, mevzuatımızda bunları da değiştirmemiz, insanları rahatlatmamız lazım. İnsanlar polisten korkmasın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber