Anayasa Mahkemesinin SSK kararı sendikalarda şaşkınlık yarattı

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Anayasa Mahkemesi'nin, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören yasa hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması istemini reddetmesini sürpriz olarak değerlendirdi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Anayasa Mahkemesi'nin, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören yasa hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması istemini reddetmesinin kendileri için sürpriz olduğunu bildirdi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, ''iktidarın, bir oldu bitti havası içinde SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı'na devreden yasayı Meclis'ten çıkardığını ve daha yasa çıkmadan hukuksuz işlemlerle hastanelerin devredilmesine giriştiğini'' ileri sürdü.

Yasanın Meclis'te onaylanması üzerine CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'nde, yürütmeyi durdurma ve yasanın iptaline ilişkin dava çıldığını hatırlatan Çelebi, şu görüşleri savundu:

''Anayasa Mahkemesi, konuyu görüşmüş ve bizim açımızdan sürpriz bir kararla yürütmeyi durdurma istemini reddetmiştir. Yasanın iptaline ilişkin başvurunun ise incelemede olduğu açıklanmıştır. Bu açıklamaların anlamı, Anayasa Mahkemesi'nin iktidarın önünü açmış olmasıdır. Dolayısıyla mahkeme birkaç ay sonra yasayı iptal etse dahi geriye dönülecek bir ortam kalmayacak. Yani bu karar da anlamsızlaşacaktır.''

Süleyman Çelebi, iç hukukun tükendiği noktada konunun hiç beklenmeden uluslararası hukuka yansıtılacağını kaydederek, ''DİSK Genel Başkanı ve bir SSK üyesi olarak hastanelerimize, SSK'ya sonuna kadar sahip çıkacağımı ilan ediyorum. İktidarın başlattığı plan tüm sigortalılar için geriye dönüşü olmayan bir hak kaybıdır. Hakkımızı korumakta kararlıyız'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber