Okul gezisi yolunda kaza: 9 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek öğrenciler için düzenlenen okul gezisine katılanların bulunduğu midibüsün tıra çarpması sonucu, 6 öğrenci ve 3 öğretmen yaralandı.

Devrek İstiklal İlköğretim Okulunca, SBS'ye girecek öğrenciler için düzenlenen ''Zonguldak Fen ve Anadolu liseleri gezisi''ne katılanların bulunduğu Remzi Koçak yönetimindeki 67 NV 222 plakalı midibüs, Mevlana Çeşmesi mevkisinde, yoldan dönüş yaptığı iddia edilen Müslüm Çevik idaresindeki 27 J 5877 plakalı tıra arkadan çarptı.

Midibüsteki matematik öğretmeni Ercan Pazarlık, teknoloji tasarım öğretmeni Şenay Çekiç ve rehber öğretmen Cihan Şen'in yanı sıra öğrencilerden Şevval Sarı ve Merve Nur Kul ile ismi öğrenilemeyen 4 öğrenci yaralandı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazanın etkisiyle korku yaşayan minibüsteki diğer 16 öğrenci de müşahede altına alındı.

Kaza yerinde incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, SBS'ye girecek Devrek İstiklal İlköğretim Okulundan 22 öğrenci için Zonguldak Anadolu ve Fen liselerine 1 günlük gezi düzenlendiğini belirterek, ''Amacımız çocuklarımızın bu okulları yakından görmesi, tanıması ve tercihlerine yardımcı olmaktı. Ancak üzücü bir kaza meydana geldi. Çok şükür önemli bir şeyleri yok'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber