Van'da şehit polislere hüzünlü tören

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Başkale İlçesi Albayrak Köyü yakınlarında görev dönüşü meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memurları Ersin Yılmaz ile Ramazan Arslan, Van Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene şehit polis memurlarının hamile eşleri de katıldı.

Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesinde görevli 4 polisin bulunduğu otomobil, dün operasyon dönüşü Albayrak köyü yakınlarında takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada Ersin Yılmaz ile Ramazan Arslan hastaneye kaldırılmak isterken şehit olurken, polis memurları Yetiş Ulaş ve Mehmet Ongun ise yaralandı. Yaralı polisler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ŞEHİT POLİSLERE HAZİN TÖREN

Trafik kazasında şehit olan polis memurları için bugün Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Van Valisi Münir Karaoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, YYÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Ceylan, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, kurum amirleri ile yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, polislik mesleğinin zor olduğunu belirtti. Konuşma sırasında Emniyet Müdürü Mert duygulu anlar yaşadı.

ŞEHİT POLİS EŞLERİ HAMİLE

Şehit olan polis memurlarının eşlerini kadın polisler teselli etmeye çalıştı. Şehit polis Ersin Yılmaz'ın bir çocuğunun olduğu ve polis olan eşi Sevinç Yılmaz'ın da hamile olduğu; diğer şehit polis Ramazan Aslan'ın ev kadını eşi Nurgül Aslan'ın da hamile olduğu öğrenildi. Şehit Polis memuru Ramazan Aslan ve Ersin Yılmaz'ın hamile olan eşleri ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit polislerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutları okunan duaların ardından bir süre arkadaşlarının omuzları üzerinde taşındı. Daha sonra şehitler Ersin Yılmaz Ankara, Ramazan Arslan ise Samsun'da toprağa verilmek üzere uğurlandı.

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Albayrak köyü yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaralanan polis memurları Yetiş Ulaş ve Mehmet Ongun'un, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Vali Karaloğlu, polis memurlarının sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ?Kaza, Albayrak bölgesinde kaçakçılıkla ilgili bir operasyondan dönüş sırasında olmuş. Araç, köprüye girerken şarampole yuvarlanmış. Kazada, 2 arkadaşımız şehit oldu, 2 arkadaşımız da yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün emniyet camiamıza baş sağlığı diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber