Öğrencilere taş taşıtılmasına soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde bulunan Erbirlik İlköğretim Okulu'nda okuyan bir grup öğrenci, Tarım ve Tasarım dersinde okul bahçesinde ellerine kazma kürek alıp parke taşı söktü. Üzerlerinde atletle çalışan öğrencilerin kimi el arabasıyla taşları taşırken, Okul Müdürü Necmettin Hıra, konuyla ilgili soruya, "Öğrencilerin çalışması diye bir şey yok. Nereden çıkartıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Pamukova Kaymakamlığı ise soruşturma başlattı.

Almanya'da yaşamını yitiren eski Fenerbahçeli futbolcu Alper Yıldırım'ın cenazesi için İlçeye giden gazeteciler, Elbirlik İlkögretim Okulu bahçesindeki Atatürk anıtının çevresinde öğrencilerin ellerinde kazma kürek çalıştıklarını gördü. Sayıları 10'u bulan okulun 8'inci sınıf öğrencilerinin bazıları bir inşaat işçisi gibi ceket ve gömleklerini çıkartmış ellerinde kazma ve küreklerle okul bahçesindeki parke taşlarını sökerken, bazı öğrenciler de el arabasıyla sökülen parke taşlarını taşıdı. Öğrenciler basın mensuplarına, "Tarım ve tasarım dersindeyiz. Öğretmenimiz buraya çim ekileceğini söyledi. Hava sıcak ama yapıyoruz" dedi.




KAYMAKAM SORUŞTURMA BAŞLATTI

İlköğretim okulu öğrencilerinin, okullarında inşaat işçisi gibi çalıştırılmaları, gazetecilerin olayla ilgili Pamukova Kaymakamlığı'ndan bilgi almak istemesiyle son buldu. Pamukova Kaymakamı Abdullah Demir, okul bahçesinde ellerinde kazma- kürek çalışan ögrencilerin durumunun kendisine bildirilmesi üzerine Okul Müdürü Necmettin Hıra'yı arayarak çalışmayı durdururken, olayla ilgili de soruşturma başlattı.

Öğrencilerin Tarım ve Tasarım dersinde, okul bahçesindeki Atatürk Anıtının çevresindeki parke taşlarını söktükleri belirlendi. Okul Müdürü Necmettin Hıra ögrencilerin çalıştırılmasıyla ilgili olarak, "Öyle bir şey yok, nereden çıkartıyorsunuz" diye tepki gösterirken, Bazı okul idarecileri ise tarım dersi olduğunu, Atatürk büstünün etrafına çim ekileceği için, taşların öğrencilere söktürüldüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber