Namaz için ücretle imam getiriyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Silifke ilçesinde camileri bulunmayan tek köy konumundaki Türkmenuşağı'nda vatandaşlar, belde merkezinden imam getirterek vakit namazlarını kılıyor.

İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometre olan 150 nüfuslu köyde cami ve imam olmadığı için köylüler aralarında topladığı parayla ücretli imam tutup vakit namazlarını kurdukları kıl çadırda kılıyor.

Köylüler cenaze namazını ise, Silifke merkezden veya köy merkezine en yakın olan Atakent beldesinden getirdikleri imama kıldırıyorlar.

Muhtar Osman Tığbıyık, ilçeye bağlı 66 köyün içerisinde tek camisi ve imamı olmayan köyün kendilerinin olduğunu söyledi. Tığbıyık, köyde cami olmadığı için köylülerin özellikle Cuma namazı için 7 kilometre mesafedeki Atakent beldesine gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

Köylerine bir cami yaptırılması için dilekçeyle kaymakamlığa başvuruda bulunduklarını ifade eden Tığbıyık, ''Dilekçemiz Özel İdare Müdürlüğüne sevk edildi. Özel İdare Müdürlüğü de cami yapımı için ödenekleri olmadığını söyledi'' dedi.

Muhtar Tığbıyık, geçim kaynakları hayvancılık olduğu için köyde yerleşimin dağınık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Yerleşim alanımız dağınık olduğu için herkese ortak uzaklıkta bulunan bir mevkiye kıl çadır kurup, vakit namazlarımız için cami gibi kullanıyoruz. İmamla cami içinde namaz kılmanın özlemini çekiyoruz. Özellikle Cuma namazını kılabileceğimiz bir camiye, cenaze namazını kıldıracak bir imama ihtiyacımız var.''

Tığbıyık, taşımalı eğitime geçildiği için köyün çocuklarının Atakent beldesinde okula gittiğini, bu nedenle eski okul binasının boş olduğunu anımsatarak, ''Okulumuzun biri eğitim amaçlı diğeri lojman iki ayrı binası var. Atıl durumda olan bu binalar küçük onarımlarla ibadetimizi yapabileceğimiz bir camiye dönüştürülebilir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber