Meclis'te Şahin-Vural gerginliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki oturuma tartışmalarla başladı. Şahin, 'Meclis'i neden sizin yönettiğinizi bilmiyoruz' diyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a, "Meclis Başkanı olarak istediğim zaman yönetirim. Bunun talimatını sizden alacak değilim" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu'nun, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceği oturumu başladı. Meclis Başkanı Şahin başkanlığındaki Genel Kurul toplantısı tartışmalarla başladı. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Meclis Başkanlığı'nın sunuşlar bölümünde araştırma önergelerini okutmadığı gerekçesiyle usul tartışması açtı. Usul tartışması sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendisine söz vermediği için Meclis Başkanı Şahin'e sert tepki gösterdi.

Usul tartışmasının sonunda Meclis Başkanı Şahin, tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek BDP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçti. Bu sırada yeniden ayağa kalkarak kürsüye yürüyen MHP'li Vural, Şahin'in oturumu keyfi bir şekilde yönettiğini öne sürerek, "Neden oturumu yönetmek için geldiğinizi bilmiyoruz" diye konuştu. Şahin ise Vural'a, "Meclis Başkanı olarak istediğim zaman yönetirim. Bunun talimatını sizden alacak değilim. Anayasa ve içtüzüğe uygun olarak yönetiyorum, yöneteceğim. Keyfi yönetmiyorum. İçtüzüğe uygun yönetiyorum" karşılığını verdi.

Meclis'te grubu bulunan 4 parti, Danışma Kurulu toplantısında anlaşma sağlanamadığı için ayrı ayrı grup önerisi getirdiler. CHP, MHP ve BDP'nin grup önerilerinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti'nin grup önerisi görüşülecek. AK Parti'nin grup önerisinde Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine geçilmesi, iki hafta boyunca Genel Kurul'un Salı günleri saat 15.00'de, hafta sonları saat 12.00'de, diğer günler ise saat 11.00'de toplanması öngörülüyor.

ZAFER ÇAKMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber