Adana Belediyesi Meclis Başkan Vekili ifade verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, avukatıyla bugün ikinci kez geldiği Adana Emniyet Müdürlüğünde 1 saat 50 dakika ifade verdi.

Emniyet Müdürlüğünün, sabah saatlerinde, çeşitli iddialarla ilgili ifadesine başvurmak için daveti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Tuncel, akşam saatlerinde bu kez avukatıyla emniyet binasına geldi.

Tuncel, Emniyet Müdürlüğünün girişinde, gazetecilerin hangi konuyla ilgili ifade verdiğini sormaları üzerine, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlunun şikayeti üzerine geldiğini söyledi.

Yerel bir televizyon kanalında konuyla ilgili konuşma yaptığını ifade eden Tuncel, "Katıldığım televizyon programında Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın kokain çektiğini, bir kafeye gidip 3 tane kadınla eğlendiğini söyledim. 'Her gün 5 vakit abdest alıp, namaz kılıyor' diyorlardı. Gerçeğin öyle olmadığını söylüyorum. Buraya da ifade vermeye geldim" dedi.

Tuncel, bir gazetecinin, evinin kurşunladığı iddialarıyla ilgili sorusunu da "Evim kurşun geçirmez" diye cevapladı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Tuncel, Şube Müdü rü ile yaptığı kısa görüşmenin ardından Cinayet Büro Amirliğinde ifade verdi.

Tuncel, yaklaşık 1 saat 50 dakika boyunca içeride kalırken, Cinayet Büro Amirliğinde görevli polisler, "gizli görüşme" olduğu gerekçesiyle odadan çıkartıldı.

Odada Tuncel ve avukatının yanı sıra, mülakatı yapan polis amiri, bir polis memuru ve mukayyit memur (kayıt işlerini yapan kişi) olduğu öğrenildi.

İfadesinin ardından binadan ayrılan Tuncel, karşısında gazetecileri görünce, "İyi, gündemden düşmüyoruz. Sık sık gazetelere çekin de gündemden düşmeyelim" diye konuştu.

Tuncel, gazetecilerin sorularını, "Neden burada olduğumu biliyorsunuz" diye yanıtladı.

Tuncel, Cinayet Büro Amirliğinde ifade vermesiyle ilgili de, "Kardeşim faili meçhul cinayete kurban gitmedi mi?" dedi.

Öte yandan, Tuncel'in ifadesi alınırken, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. Kesmez'in, sırasıyla tüm şubelerde denetleme yaptığı bildirildi.

Kesmez, Tuncel ayrıldıktan bir süre sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber