SGK, bürokrasiyi azaltıp işleri hızlandırmak için personel arası yarışma düzenliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, kurumda bürokratik işlemleri azaltıp, vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla 25 bin personeli arasında 'Proje Fikri Yarışması' düzenliyor.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek yarışmada ilk üçe giren personele 1 maaş ikramiye verilecek.

SGK Strateji Geliştirme Başkanlığı, personel arasında proje fikir yarışması düzenlenmesi yönünde hazırladığı projeyi kurum başkanlığına sunuldu.

SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar ve SGK Başkanı Emin Zararsız'ın onayı ile hayata geçirilen proje ile personelin kurumdaki bürokratik işlemleri azaltacak, vatandaşın işini kolaylaştıracak bir fikir ortaya koyması isteniyor. Yarışma sürecinde gelecek fikirlerin, bir kurul tarafından değerlendirileceği ve sonuçların 7 Mayıs'ta açıklanacağı belirtildi.

Kurumda işleri hızlandıracak, kurumun misyon ve vizyonuna uygun fikirler bireysel ve ekip halinde de sunulabilecek. Kurumun verdiği hizmetler sırasında vatandaş memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

81 il müdürlüğüne gönderilen yazıda yarışma şartları ve hedefleri anlatıldı. SGK Başkanı Emin Zararsız imzalı gönderilen yazıda, personelin görüşlerinin yapılanma sürecine yansıtılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Proje fikri yarışmasının SGK Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje Koordinasyon birimi tarafından koordine edileceği duyurulan açıklamada şöyle denildi: "Proje Fikirleri Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 7 Mayıs tarihine kadar proje teklif sahiplerine duyurulacak. Proje Fikri Yarışması'nın genel hedefi, çeşitli ölçekteki projeler aracılığıyla kurum çapında yeni proje fikirleri ortaya çıkarmak, başarılı başvuru sahiplerine ödül ve ilgili projelerine çalışma imkanı sağlamak ve en önemlisi de kurumda proje kültürünün gelişmesini teşvik etmektir. Bu bağlamda kurumumuz içerisinde proje yapmayı arzulayan ancak uygun kaynak ve iletişim kanallarına hali hazırda sahip olmayan çalışanlarımızın katılımını sağlamak önemli görülmektedir."

Sosyal güvenlik sisteminde gelir ve gider arasındaki farkı azaltmak, sosyal yardımlar ve primsiz ödemeler kapsamında olanlara verilen hizmetlerin etkinliğini sağlamayı amaçlayan yarışma için SGK personeli dereceye girebilmek için şimdiden kolları sıvadı.

Bursa SGK İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çok sayıda memur ya bireysel olarak ya da ekip olarak yarışmaya girmek için hazırlanıyor.

Değişik fikirler üzerinde duran memurlardan C.Y., "Yıllarca çalışıtğımız kurumun daha işlev hale gelmesi, vatandaşların işini kolaylaştırması için aklımıza gelen fikirleri ortaya koyacağız." dedi.

Öte yandan, son başvuru tarihi 28 Nisan olan yarışmaya katılmak isteyen memurlar, A4 boyutunda bir orjinal ve 2 kopya olarak proje ve adres bilgilerinin yer alacağı zarfı 'Sosyal Güvenlik Kurumu Stratejik Yönetim ve Planlama Dairesi Başkanlığı Proje Koordinasyon Birimi, 5. Kat Oda No. 574 Ziyabey Cad. No:6 Balgat-Ankara' adresine gönderebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber