'Konuşan değil iş üreten belediyeciliğe ihtiyaç var'

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe'nin modern kültür merkezi için ilk temel dün atıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, konuşan değil Fikri Köse gibi çalışan belediye başkanlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Maltepe Belediyesi'nin yaptıracağı Küçükyalı Kültür Merkezi, Nikah Salonu ve Sosyal Kompleksi'nin temeli,Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de katıldığı törenle atıldı. Bakan Şener, törende yaptığı konuşmada, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse'yi çalışkanlığından dolayı kutlayarak, "İstanbul'un konuşan değil, çalışan belediyelere ihtiyacı var'' dedi.

Bu tür tesislerin sosyal canlılık oluşmasına katkı sağlayacağını belirten Şener, "Özellikle İstanbul gibi kent yaşamında beton yığınları arasında insanlar yalnızlaşırken, sosyal ilişki ağlarını sıklaştıracak vesilelerin oluşturulması, çatıların kurulması, elbette belediyelerin önemli görevleri arasındadır'' diye konuştu.

Tören sırasında yağmur yağması nedeniyle kısa konuşan Şener, temeli atılan projenin Maltepe'nin önemli ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı ve tesisin hayırlı olmasını diledi.

Farklı dönem yaşanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul ve Türkiye'de çok farklı bir dönemin yaşandığını söyledi. Sirkeci'den Maltepe'ye deniz yoluyla yaklaşık 12 dakika içerisinde geldiğini kaydeden Başkan Topbaş, "Denizlerimiz gereği gibi kullanıldığı takdirde, İstanbul artık çekilmez olmayacak. İstanbul'un kent konsepti, kentin yaşanabilir bir hale getirilmesi için 50 yıl gibi bir zamandan artık bahsetmiyoruz. Bizlere 5-10 yıllık bir süre, İstanbul'u yaşanabilir bir kent hüviyetine sokmaya yetecektir. Bütün çalışmalarımız o doğrultuda'' diye konuştu.

'Bu tesisler her mahalleye yayılacak'

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da insanca yaşam için sosyal donatı alanlarının bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yılda Türkiye nüfusu 13 milyondu. 2005 yılını yaşıyoruz ve İstanbul'da yaşayan nüfus 15 milyonu aştı. Yani İstanbul, bu nüfusuyla Türkiye'yi taşıyan bir kent oldu" dedi. Topbaş, İstanbul'un yaşanabilir bir kent haline gelmesi için var güçleri ile çalıştıklarını kaydederek, temeli atılan bu kompleksin devamını mahallelere kadar yayacaklarını söyledi. Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse de, toplam 8 bin metrekare kullanım alanına sahip olan tesiste, 2 nikah salonu, tiyatro, 500 kişilik çok amaçlı salon, otopark, kafeterya, teras, kütüphane, ders odaları, sergi salonu, fuaye, ofisler, gelin odaları, ses ve ışık düzeni, takı salonu, resim, şeker, kuyumcu, çiçek satış reyonları ve idari ofisler bulunacağını anlattı. Konuşmaların ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Büşra Saygı, butona basarak tesisin temelini attı. Ağustos ayında hizmete girmesi planlanan tesisin, 5.5 milyon YTL'ye mal olacağı bildirildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber