Yargıtay moral bozan baz istasyonunu söktürdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Adana'da Yargıtay kararı ile psikoloji bozduğu gerekçesi ile baz istasyonunu söktürüldü. Şirket, ölçülen değerler standartlara uymasına rağmen geçtiğimiz günlerde baz istasyonunu sökmek zorunda kaldı.

Adana'da bir avukatın, babasına ait evin yakınına kurulan baz istasyonundan dolayı açtığı davada Yargıtay, "ölçülen değerlerin" standartlarda çıkmasına rağmen "baz istasyonlarının insanın psikolojik yapısında tedirginlik yaşanmasına sebep olduğunu" gerekçe gösterip sökülmesine karar verdi.

GSM operatörü Vodafone, merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı 81012 sokak içerisindeki apartmanın teras katına baz istasyonu kurdu. Baz istasyonunun oturduğu apartmana yakın olduğunu ve sağlığı ile psikolojisini etkilediğini söyleyen Şahin Yiğitsözlü, 1,5 yıl önce avukat oğlu Oğuz Yiğitsözlü aracılığıyla dava açtı.

2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada, GSM şirketi avukatları, kullanılan tüm teçhizat ve antenlerin insan sağlığına olumsuz etkisi olmadığını, uluslar arası standartlarda bulunduğu bildirdi. Bilirkişi yaptığı ölçümlerde elektrik alan şiddeti değerlerinin Telekomünikasyon Kurumu'nca belirlenen standartların altında olduğunu tespit etti. Ancak, "Antenlerin psikolojik bir etki yaşatabileceğini" vurguladı. Mahkeme, Şahin Yiğitsözlü'yü haklı bularak baz istasyonu antenlerinin sökülmesini kararlaştırdı. Ancak şirket karara itiraz etti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de "söz konusu tesislerin insan psikolojisini ve hayatı olumsuz etkilediğini" belirterek yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Avukat Oğuz Yiğitsözlü, baz istasyonlarının insan sağlığı üzerindeki zararların yayımlanmış bilimsel araştırma ve makalelerde tereddüte yer vermeyecek şekilde kanıtlandığını bildirdi. Verilen karardan sonra şirketin baz istasyonunu söktüğünü dile getiren Yiğitsözlü, "GSM şirketleri artık baz istasyonlarını uluslar arası standartlarda olduğu gibi kurmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber