Öğrenci affı, öğrenciler arasında farklı değerlendirmelere sebep oldu

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde kapsamının genişletip genişletilmeyeceği tartışmalarıyla Türkiye'nin gündemine oturan öğrenci affı teklifi TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilirken, öğrenciler arasında farklı değerlendirmelere sebep oldu.

29 Haziran 2000 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun üniversite ile ilişkisi kesilen veya kendi isteğiyle üniversiteden ayrılan öğrencilerin yeniden okula geri dönmelerini içeren teklif, mecliste olduğu gibi üniversiteli gençlerin arasında da gündem maddesi haline geldi. Üniversitelerle bağlantısı kesilen öğrencilere bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı da verilen teklif hakkında, Ege Üniversitesi öğrencisi gençlerden bazıları görüşlerini şöyle açıkladı:

Fuat Lebe (23) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü: "Bence teklif iyi. Öğrencilerin, okullarına geri dönmesi gerekir. Benim ağabeyimin de bir sebepten dolayı okuluyla ilişkisi kesilmişti. Umarım, teklif iyi sonuçlar getirir."

Volkan Uncu (23) Fen Fakültesi Fizik Bölümü: "Açıkçası aftan yararlanacak öğrenciler iki gruba ayrılıyor Okulu bırakan ve okuldan atılan şeklinde. Ben de Gazi Üniversitesi'nden bazı sebeplerden dolayı ayrıldım. Sonra tekrar sınava girdim ve Ege Üniversitesi'ni kazandım. Af kabul edilirse, bazı tatsız olaylar tekrar yaşanabilir. Bence çok da masum bir teklif değil."

Yasemin Aydın (22) Ziraat Fakültesi: "Çok iyi niyetle düşünülmüş bir teklif değil. Bana göre hükümetin tamamen kendi yandaşları için çıkardığı bir şey. Göründüğü gibi bir teklif değil."

Çimen Özdemir (23) Ziraat Fakültesi: "Böyle bir durum başıma gelseydi, okuluma geri dönmek isterdim. İyi bir teklif ama keşke herkes okula eğitim amaçlı gelse. Ne yazık ki durum böyle değil. Özellikle bazı kişiler, bazı fikirleri öğrencilere aşılamaya çalışıyor. Af gelmeli fakat teklifin maddeleri sınırlandırılmalı."

Selman Sahilli (22) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü: "Af maddelerinin sınırlı olması kötü oldu. Neden sadece 2000 yılından itibaren okullarıyla ilişkisi kesilenlere tanınıyor ki, bir öğrenci affı çıkartılacaksa ya genel olarak herkesi kaplamalı ya da böyle bir şey gündeme getirilmemeli."

Sinem Özdal (19) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü: "Bir okulda ne kadar göze batarsan o kadar kötü olur. Bazı öğrenciler tamamen okumak için üniversiteye gelirken, bazıları ise farklı işlerle uğraşmayı tercih ediyor. Bence bu af teklifi iyi olmadı."
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber