Doktorlar gazete çıkardı, tirajı 5 bini aştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Nisan 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilginç bir uygulamaya imza attı. Hastanenin ismiyle gazete çıkaran doktorlar hasta ve hasta yakınlarını bilgilendiriyor.

Mevsim ve kronik hastalıkları işleyen hekimler, gazetenin 4. sayısını çıkarmaya hazırlanıyor. Gazetede, yanıklara yapılacak ilk müdahaleden Behçet hastalığına, antibiyotik kullanımından bel ağrılarına kadar gündemdeki sağlık konuları işleniyor. Numune Gazetesi 5 bin adet basılıyor ve ücretsiz olduğu için 15 günde baskısı kalmıyor.

Gazetedeki başyazıyı Başhekim Doç. Dr. Nurullah Zengin kaleme alırken, köşe yazılarını da branşlarına göre doktorlar hazırlıyor. Başhekim Zengin, gazeteyi çıkarmalarındaki amacın, hasta ve hasta yakınlarını yaşanan hastalıklar konusunda bilgilendirmek olduğunu kaydediyor.

Sağlık alanını hem tıbbî hem de mevzuat bakımından sürekli değişiklikler yaşanan bir sektör olarak yorumlayan Zengin, "Sağlık konusunda ciddi bilgi kirliliği oluştu. Ticarî kaygıları önplanda tutan yayınlar hayatî konularda yanlış bilgilendirmelere sebep oluyor. Bu yüzden vatandaşlarda bilgi açlığı oluştu. Bini aşkın hekim ile tüm tıp branşlarında hizmet veren hastane olarak hasta ve hasta yakınlarını doğru bilgilendirmek için bu gazeteyi çıkarıyoruz." şeklinde konuştu. HASAN BOZKURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber