Ankara'daki ulaşım zammı 'Rekabet Kurulu'na gidiyor

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu taşımaya yapılan %33'lük zammı geri aldırmak için tüm kentte girişim ve protestolar sürereken, CHP yapılan zammın iptali için Rekabet Kurumu'na başvuru kararı aldı. CHP parti meclis üyesi avukat Levent GÖK, Hürriyet Ankara'ya yaptığı açıklamada zammı Rekabet Kurumu'na götüreceklerini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 1 Ocak 2005'den geçerli olarak toplu taşımaya yaptığı yüzde 33'lük zammın haksız gerekçelere dayandığını ifade eden GÖK, belediyenin "tekel" olduğu bir sektörde hakim durumunu kötüye kullandığını savundu. GÖK, "Rekabet Kurumuna başvurarak belediyenin ulaşım zammının iptalini isteyeceğim" dedi. Rekabetin Korunması Kanununda "hakim durum" konusunda düzenlemeler olduğunu belirten Gök, "Belediye yüzde 33'lük zamla hakim durumunu kötüye kullanmıştır" diye konuştu.

BELKO CEZA ALMIŞTI

CHP'nin ulaşım zammının iptali için başvuracağı Rekabet Kurulu, geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesinin kömür satışından sorumlu "tekel" şirketi Belko'yu, "Piyasadaki tekel durumunu kötüye kullanarak yüksek fiyatla kömür sattığı" gerekçesiyle cezalandırmıştı.

Bu karar üzerine Büyükşehir, Danıştay'a başvurmuş, ancak Danıştay 10. Daireden de Belko'nun "tüketicinin sömürülmesine yol açtığı" gerekçesiyle "ret" yanıtı almıştı.Bu dava ile Belko'nun hesapları basına yansımış ve belediyenin mehteren takımı ile korumaların bile Belko'dan maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber