Polenlerden kaynaklanan alerjik vakalara karşı kliniklere başvurun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2010 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bahar aylarının gelmesiyle doğada bulunan polenler harekete geçiyor. Uzmanlar, bahar aylarında polenlere karşı görülen alerjik hastalıklara karşı dikkatli olunması tavsiyesinde bulunuyor.

KBB Doktoru Op. Dr. Ahmet Aydın, polenlere karşı hassas olan hastaların kronik olarak bahar aylarında burun kaşıntısı, burun akıntısı, gözlerde yanma şikayetiyle geldiğini söyledi. Bunların bebeklerde, çocuklarda olduğu gibi her yaşta insanda olabileceğini kaydeden Aydın, bu gibi hastalıklardan korkulmaması gerektiğini, ölümcül bir sonuç doğurmadığını ifade etti. Aydın, "Bu gibi alerjiler, polenlere karşı aşırı hassas olan hastalar da oluyor. Fazla korkulacak bir yanı yok. Zaten mevsimlik bir hastalık. Mevsimin geçmesiyle doğadaki polenler de azalıyor, buna bağlı olarak da şikayetlerde de azalma görünüyor." şeklinde konuştu.

Belirtilerin belirli tek bir özellik taşımadığını kaydeden Dr. Aydın, burun ve göz için farklı belirtileri olduğunu, hastalığın da buna göre saptandığını kaydetti. Aydın, burun ve gözlerde görülen kaşıntı ve sulanmalara karşı damla ve sprey kullanılması gerektiğini dile getirdi. Şiddetli vakaların görülmesi halinde alerji kliniklerine başvurulmasını tavsiye eden Aydın, buralarda aşı yapılarak önlem alınacağını söyledi.

Dr. Aydın, polenlere karşı alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı: " Polen sezonunda kapıları ve pencereleri mümkün olduğunca kapalı tutun. Çamaşırlarınızı dışarıya asmayın. Polenlerin en çok oldukları sabah saatlerinde açık hava aktivitesinden kaçının.

Kuru, rüzgarlı havalarda iç ortamda kalın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber