Kontör dolandırıcılarının yeni oyununa dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha çok kontor dolandırıcıları tarafından kullanılan 'Telefonla dolandırıcılık' yeni bir boyut kazandı. Aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 5 ilde 40 vatandaşı dolandırdıkları belirlenen ve Hatay'ın Erzin ilçesinde gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir banka şubesinin önünde duran İ.G. (27), A.G. (30), M.K. (33) ve M.D'nin (24) hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri, zanlıların kimliklerini sorguladı.

Yapılan incelemede, zanlıların Adana, Tokat, Edirne, Hatay ve Osmaniye'de, telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 40 vatandaşı, ''Hakkınızda soruşturma var, verdiğimiz banka numarasına para yatırın. Paranızı daha sonra alacaksınız'' diyerek dolandıran kişiler olduğu belirlendi.

Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise son olarak Erzin'de dolandırdıkları bir vatandaştan aldıkları 5 bin TL ele geçirildi.

Zanlılar, çıkardıkları nöbetçi mahkeme tarafından ''haksız yere kazanç sağlamak ve vatandaşı dolandırmak'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber