'Taburcu hastalar, hastanede yatıyor gözüküyor' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da hastanelerde tedavi gören bazı hastaların taburcu olmalarına rağmen hala hastanede yattıklarının görüldüğü, bu durumun ilaç alımı konusunda vatandaşların mağdur olmasına neden olduğu ileri sürüldü.

Isparta-Burdur Eczacılar Odası Başkanı R. Ziya Örmeci, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlıkta tüm sistemi kontrol altına almak amacıyla 1 Martta başlattığı MEDULA sisteminin hasta mağduriyetine neden olduğunu iddia etti.

Kendilerinden ilaç almak için gelen hastaların tedavi gördükleri hastanede taburcu oldukları halde hala yattıklarını öğrendiklerini ifade eden Örmeci, ''Son 1 aydır eczaneye ilaç almaya gelen hastaların taburcu oldukları halde hastanede yattıkları görüldü. Bu durum hizmet alımını da olumsuz etkiliyor'' diye konuştu.

Hastanın hala hastanede yatıyor gözükmesinden dolayı ilaç veremediklerini bildiren Örmeci, bu durumun hem hastayı hem de eczacıyı mağdur ettiğini belirtti.

Sorunun hastanelerin sistemlerinden kaynaklandığını ileri süren Örmeci, ''MEDULA sisteminin eksikliklerinden bu durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Hastanelerimizin kasti hareketinden söz edilemez'' dedi.

Bu konuda hastane yönetimlerinin kendilerini de uyardığını belirten Örmeci, böyle bir durumda hemen kendilerini aramalarını istediklerini, sorunun bu şekilde çözülmeye çalışıldığını kaydetti.

Örmeci, hastalara da hastaneden çıkış işlemlerinin yapılmasının ardından sistemi kontrol etmelerini önerdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Yarıktaş ise sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Taburcu olmasına rağmen sistemde hala yatıyor gözüken hasta konusunda kendilerine de çok şikayet ulaştığını ifade eden Yarıktaş, ''Bizde taburcu oldukları görülüyor. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Çeşitli illerden de hastalar bizi arayıp mağdur olduklarını belirtiyor ancak bizdeki sistemde taburcu işlemleri yapılıyor, sistemimizde de taburcu oldukları görülüyor'' diye konuştu.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Bölümünde tedavi gören Hasan Ali Taş, taburcu olmasının ardından 2 hafta önce eczaneye ilaç almaya gittiğinde hala hastanede yatıyor gözüktüğünün belirtildiğini kaydetti.

Fakültede yeniden düzenleme yapıldığını ifade eden anlatan Taş, ancak bu şekilde ilacını alabildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber