Baydemir şehit için konuştu: Bir parçamız koptu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da şehit düşen ve Samsun'da uğurlanan şehit teğmen Ahmet Altunoğlu için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir bir değerlendirmede bulundu. Baydemir teğmen için, "Yüreğimizden bir parçayı yitirdik" dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen Turizm Konferansı'nda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, son günlerdeki şehit haberlerine ilişkin "Bu ülkenin herhangi bir yurttaşı, adı soyadı, kimliği, giysisi, dini, lisanı ne olursa olsun 21'inci Yüzyıl'da çatışmada yaşamını yitiriyorsa o bizim yüreğimizden, vicdanımızdan bir parçamızı yitirdiğimiz anlamına geliyor. Bugün yüreğimizden bir parçayı yitirdik. Ve yüreğimizden bir parçayı memleketine gönderiyoruz" dedi.

Baydemir, "Keşke böyle değil, başka türlü olsaydı. Ne bu kent ne de başka bir kentimiz artık cenazeleri karşılamamalı. Artık buna son vermeliyiz. Buna son vermenin bir diğer yolu da bu yatırımları gerçekleştirmektir. İnsanlarımızın tümünü mutlu kılabilmektir. Ben geleceğe umutlu bakıyorum. Mutlaka ama mutlaka bu anlamsız çatışmayı sonlandıracağımıza inanıyorum. Mutlaka bütün insanlarımızın yaşamına, kaybetmeyi göze alamayacağı ekonomik, sosyal, kültürel, değerleri katabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber