Akademisyenler, YÖK Başkanına askerlik desteği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özkan ÜNAL yaptığı açıklamada "Öğretim elemanlarının askerlik sorununa çözüm, eğitim, hizmet ve bilimsel hayata ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özcan'ın öğretim elemanlarının askerliklerini üniversitede yapma isteklerini dikkate almalarının akademisyenleri memnun ettiğini belirten Ünal "Uzun zamandan beri akademik camia askerlik konusunda bir gelişme beklemektedir. Bu beklenti, bedelli askerlik olduğu kadar, bazı meslek grupları için zaman zaman uygulanan veya gündeme gelen, vatani görevlerini bulundukları çalışma ortamlarında yapmaları konusudur." dedi.

Yeni kurulan tüm üniversitelerde ve özellikle de doğu bölgesinde bulunan yeni üniversitelerdeki öğretim üyesi açığının mevcut askerlik hizmeti nedeniyle daha da arttığına dikkat çeken Ünal "Yardımcı doçentlikle başlayan akademik süreç özellikle doçentlik öncesinde daha yoğun bir çalışma gerektirmektedir. Akademik çalışmaların en verimli olduğu bu dönemde askerlik nedeniyle bilimsel çalışmalar kesintiye uğramakta ve öğretim üyelerinin akademik çalışmalarla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlaması aksamaktadır. Mevcut süreç ayrıca öğretim üyelerinin akademik kariyerlerinde gecikmeye, üniversitelerin halka ve öğrencilere hizmet veren tüm birimlerde hizmetin aksamasına neden olmaktadır. Üniversitede çalışan akademik personel için, 1 aylık temel eğitimden sonra kalan askerlik süresinde bulundukları fakültelerde veya ihtiyaç olan yeni üniversitelerde görev almaları, gelişmekte olan bölgelerin hızla gelişmesine, ulusal ve uluslar arası akademik hayata ve ülke ekonomisine çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Yüksek Öğretim Kurumu konu hakkında Genel Kurmay Başkanlığını yeterince bilgilendirirse, eminiz ki akademik personelin askerlik hizmetini üniversitelerde yapması öğrenci eğitimine, halka hizmete ve bilimsel çalışmalara ciddi katkı sağlayacaktır. " belirtti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber