5 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Köşk'te resmi törenle karşılanacak. Museveni ve Gül'ün baş başa görüşmesi ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapılacak. Gül konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek. (10.30/12.15/20.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uganda Cumhurbaşkanı Museveni'yi Rixos Otel'de ziyaret edecek. (16.30)

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sürecek. (12.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TUSKON'un organize ettiği "Türkiye ve Uganda Ticaret Toplantısı'na katılacak. (14.30)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Başkanı Nevzat Öztangut, 'Halka Arz Seferberliği-İstanbul Zirvesi' konusunda ortak basın toplantısı düzenleyecek.(10.00)

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 'Kalp Konferansı' yapılacak. Konferansa dünyanın en iyi kalp doktorlarından Cleveland Clinic Kardiyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Tuzcu, Amerika Kalp Derneği'nin eski başkanı Prof. Dr Steven Nissen de katılacak. (14.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yurtdışı Eğitim Öğretim Müdürlüğü'nün programına katılacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TOBB ETÜ'de Türkiye Lojistik Öğrencileri Zirvesi'ne katılacak. (09.30)

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i makamında ziyaret edecek. (11.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti merkezinde 'Radyocular Buluşması-2 Toplantısı'na katılacak. (11.00)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla bir kutlama programı yapacak. (18.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'ya gidecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, '2. Mortgage Zirvesi'ne katılacak. (09.30)

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey, Sincan'da incelemelerde bulunacak. (15.00)

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Evde çıkan yangında ölen 2 yaşındaki Nazlıcan son yolculuğuna uğurlanacak. (11.00)

Anafor davasının görülmesine İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

Times Meydanı'ndaki saldırı girişiminin zanlısı olarak yakalanan Pakistan kökenli Amerikan vatandaşı Faysal Şahzad terörizm ile suçlanacak.

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikalarını protesto için greve gidecek.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, anayasa görüşmeleri sırasında parti kapatmayı zorlaştıran maddeye oy vermemeleri ile ilgili olarak, ''Hiçbir talebimizi kabul etmeyen ve verdiğimiz oyu bile görmezden gelen bir partiye ille de biz size destek vereceğiz diye dayatmanın bir anlamı yok." dedi.

İngiltere'de SOAS Üniversitesi'nde "100 yıl önce Türkiye Ermenileri" adlı sergi düzenlendi. Tarihçi Osman Köker'in hazırladığı sergiyi İngiltere'de yaşayan çok sayıda Ermeni gezdi. Cihan'a konuşan Osman Köker, serginin 1915 olaylarını kışkırtacak herhangi bir yanı olmadığını söyledi.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası, Şanlıurfa'da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçının ardından sahibini bulacak. (15.45)

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Levent Devrim, ligin son haftasına girilirken takım olarak elde ettikleri başarıyı değerlendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber