AKP Malatya Milletvekili Sarıbaş istifa etti

Haber Giriş : 21 Şubat 2005 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve partisinden istifa eden Isparta Milletvekili Erkan Mumcu'nun ardından ilk istifa bugün geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, "Karşılıklı olarak daha fazla katlanma lüksümüz yoktu" diyerek bugün partisinden istifa etti. Sarıbaş, istifa ederken AK Parti'deki mevcut yapıyı da eleştirerek, "Kendilerinden olmayanı dinleme tahammülü göstermeyen bir yapılanma" şeklinde konuştu.

AK Parti'de 'Mumcu' depremi sürüyor. Mumcu'nun geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde hem bakanlık görevinden hem partisinden istifa etmesinin ardından partideki kopmalar bugün devam etti.

Mumcu'yu destekleyen milletvekillerinden olan Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, muhaliflerin öncülüğünü yaparak istifa dilekçesini TBMM Başkanlığı'na verdi.

Sarıbaş tek cümlelik istifa dilekçesinde, "Gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ediyorum" dedi. Sarıbaş, istifa kararına ilişkin bir basın açıklaması da yaparak, AK Parti içerisindeki ciddi düşünce ve görüş ayrılıklarının uzun süredir devam ettiğini söyledi. Sarıbaş şu ifadeleri kullandı:

"Zaman zaman Meclis kürsüsünden bazen de basın aracılığıyla samimi uyarılarımızı yapmamıza rağmen maalesef gerek hassasiyet gösterdiğimiz milli meselelerde, gerekse çözüm bekleyen temel ülke meselelerinde bu yapı içerisinde katkı sağlamanın zor olduğu ortaya çıkmıştır. Katılımcı ve demokratik olmayan, kendilerinden olmayanı dinleme tahammülü göstermeyen yapılanma ve anlayışa, karşılıklı olarak daha fazla katlanma lüksümüz olmadığını bütün kamuoyuyla paylaşıyorum."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber