6 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunus Emre'yi anma etkinliklerine katılmak üzere trenle Eskişehir'e gidecek. Gül, Eskişehir programının ardından yine trenle Ankara'ya dönecek. (09.15/19.00)

Ergenekon davasında tutuklu bulunan Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmasında çapraz sorgusu yapılacak.

Anayasa değişikliği 2. tur görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda bugün de devam edecek. Görüşmelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.(12.00)

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti kurultayı öncesinde açıklamalarda bulunacak. (11.00)

Azerbaycan: Azeri gazının yüzde 50'sini Nabucco'ya ayırmaya hazırız (Özel)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki vizelerin kısa süre içinde kaldırılacağını söyledi. Türkiye'nin büyük önem verdiği Nabucco Projesi'ne de destek vermeye hazır olduklarını belirten Hasanov, "Gazımızın yüzde 50'sini Nabucco'ya ayırmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımıyla Polis Akademisi Anıttepe Kampusu'nda 'Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Fuarı' düzenlenecek. (10.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda 4. Robot Yarışması'nı izleyecek. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla, ODTÜ Kongre Merkezi'nde 4. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı gerçekleşecek. (09.30)

Halk arasında 'Sulukule' olarak bilinen 'Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi'nin temeli törenle atılıyor. Temel atma töreni, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. (12.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜİK'te yapılacak 19. İstatistik Araştırma Sempozyumu'na katılacak. (09.30)

Et ve Balık Kurumu'nda et ithalini sağlayacak ihalenin ikincisi yapılacak. (11.00)

ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi'nde dev bir konser gerçekleşiyor. (19.00)

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, bugün bir basın toplantısı yapacak. Kuru'nun, kent gündemini değerlendirmesi ve Sivas'a gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın programını açıklaması bekleniyor. (11.00)

Anafor davasının görüşülmesine İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Rixos Otel'de 'Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyon' toplantısına katılacak. (10.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, makamında Botsvana Uluslararası İşbirliği Bakanı Skelemani ile görüşecek. Görüşmeden sonra imza töreni gerçekleşecek. (10.30/11.00)

CHP Ankara İl Teşkilatı, Sakarya Caddesi'nde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için meşaleli yürüyüş yapacak. (19.30)

Tüyap tarafından gerçekleştirilecek olan Kalıp Avrapsay, Ambalaj Plastik ve Bursa Ototeknik 2010 Fuarları"nın açılışı yapılacak. (12.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ukrayna ve Kırım temasları izleniyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Romanya'ya iki günlük bir ziyarette bulunacak.

İngiltere'de halk sandık basına gidiyor. Sabah 07.00'de başlayacak oy verme işlemi gece saat 22.00'ye kadar sürecek. Saat 22.00'de sona erecek oy verme işleminin ardından sandıklar açılacak. Ooy sayım sonuçları parlamento binasına an be an aktarılacak.

Hindistan'da halkın en büyük tutkusu başkent Yeni Delhi'nin tarihî ve simgesel bölgesi olan Hint Kapısı'nda (India Gate) dondurma yemek. Hindistan'ın İngiliz sömürgesi iken Kraliyet Ordusu'nda dünyanın dört bir yanında ölen 90 bin Hint askeri anısına dikilmiş anıt, ülkede kutsal sayılan yerlerden biri. Aralarında Gelibolu'ya gelmiş Hintli askerlerin adlarının da olduğu bu anıt ve çevresi dondurma yiyen ve satanların ortak mekânı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te bugün başlayacak olan 16. Avrupa Film Festivali'nde, Sonbahar ile Gitmek: Benim Marlon ve Brandom isimli Türk filmleri gösterilecek.

SPOR

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yapacağı bir basın toplantısıyla Avrupa Şampiyonası hakkında bilgiler verecek ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıracak. (10.00)

Gazi Üniversitesi'nin bünyesinde yapılan Spor Tesisleri'nin açılışı şöhretler karması arasındaki özel maçla yapılacak. (17.00)

Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak play-off final serisinin ilk maçı yapılacak. (20.30)

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor'da, 2 futbolcu Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber