150 metrekarelik alanda 400 postacı çalışıyor - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Osmangazi İlçesi'nde bulunan Merkez Gençosman Postanesi'nde çalışan 400 postacı 150 metrekarelik alanda vatandaşlara mektuplarını ulaştırmak için çalışıyor. Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Fiziki mekanın yetersiz olduğunu bile bile yetkililer dağıtıcıları aynı mekanda çalıştırıyor. Havalandırması yetersiz ve çalışanların sağlığı tehlike altında" dedi.Türkiye'nin 2 milyon 500 bin nufusuyla 4'üncü büyük şehri olan Bursa'da 1979 yılında yapılan Merkez Gençosman Postanesi'nde çalışan 400 postacı, gelen mektupların ilk ayrımını yapmak için havalandırması bulunmayan 150 metrekarelik bir alanda çalışıyor. Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, daha önce ilk ayrımın 30 kişilik özel bir ekip tarafından yapıldığını, bu uygulamanın dönemin Bursa PTT Başmüdürü İsmail Fedai tarafından değiştirildiğini söyledi. Bir aydır devam eden yeni uygulama ile fiziki koşulları yetersiz olan 150 metrekarelik alanda 400 kişilik dağıtıcı personelin çalışmak zorunda kaldığını açıklayan Avcı, tüm şikayetlerine rağmen uygulamanın devam ettiğini belirtti.



ŞİKYET ETTİ, İŞTEN ATILDI

Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamaları ve şikayetler nedeniyle hakkında 'iş akdinin feshi' kararının alındığını hatırlatan Avcı şöyle konuştu:

"2005 yılında inceleme yapan müfettişler tarafından buranın fiziki mekanın dağıtıcılar için yetersiz olduğu tespit edildi. Müfettişler tarafından sorunun Beşevler'de bulunan arsaya yeni bina yapılmasıyla çözüleceği belirtildi. 2010 yılındayız hala bina yapılacak. Tüm dağıtıcılar aynı anda bu mekana giremedikleri i@

Gin de, mektuplar da zamanında ayrılamıyor. Bu yüzden mektuplar vatandaşlara geç gidiyor. Fiziki mekanın yetersiz olduğunu bile bile yetkililer dağıtıcıları aynı mekanda çalıştırıyor. Havalandırması yetersiz ve çalışanların sağlığı tehlike altında." İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin PTT'ye gelip incelemede bulunmasını isteyen Avcı'ya PTT çalışanları da destek vererek, "Sağlığımız tehlikede. Daha sağlıklı bir ortamda çalışmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber