Öğrenciler sınav stresini motivasyonla aşar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Psikolojik danışman İbrahim Pehlivan, öğrencilerin sınav stresini motivasyonla aşabileceklerini söyledi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Özel Uğur Erkek Öğrenci Yurdu'nda sınavlara hazırlanan Kumluca Anadolu, Gül-Çetin Kaur ve Anadolu Meslek liselerinden 60 öğrenciye konferans veren psikolojik danışman ve rehberlik öğretmeni İbrahim Pehlivan, sınav stresinin nasıl aşılacağını anlattı. Geçmişten günümüze başarıyı yakalamış insanların ortak özelliklerinin kendileri ile barışık olmalarından kaynaklandığını dile getiren Pehlivan, "İlköğretim birinci sınıftan itibaren sınavlara giren öğrencilerin, sınav stresi yaşamaları gayet normal. Ancak bu stres doğru ve net bir hedef belirlenmez, sistemli ve planlı çalışılmazsa, öğrencilerimizi çoğu zaman da başarısız yapabiliyor. Bu başarısızlığı engellemenin yolu da sosyal faaliyetlerle motivasyonu arttırmakla olur." diye konuştu.

Pehlivan, öğrencilerin sınavları dünyanın sonu gibi görmemeleri gerektiğini, her zaman ders çalışmamalarını, zamanlarını iyi değerlendirerek derse de eğlenmeye ve dinlenmeye de vakit ayırmaları gerektiğini başarının ancak bu yolla olabileceğini ifade etti.

Sınavların önemli olduğunu, ancak sınavlardan daha çok insan sağlığının önemli olduğunu belirten Özel Uğur Erkek Öğrenci Yurdu İdarecisi Zübeyir Durgun da, şunları söyledi: "Öğrencilerimizi başarılı öğrenci olmaları için sınavlarla birlikte hayata da hazırlıyoruz. Bu yüzden öğrencilerimizin, hem planlı bir ders çalışmaya hem de sosyal etkinliklere ihtiyacı var. Bizler de idareci olarak öğrencilerimizi sınav streslerinden kurtarmak için geziler, piknikler ve spor etkinlikleri düzenliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber