Tüzmen'den polise: Bu kadar salakça bir şey olamaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'de şehit düşen Uzman Çavuş Metin Can'ın cenazesine katılan Ak Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen'i protesto eden bir grup bindiği valilik makam aracını tekmeledi. Tüzmen, polislerin kendisini mezarlıkta 10 dakika yürütmesi üzerine ?Bu kadar salakça bir şey olamaz? dedi

Hakkâri'de şehit düşen Uzman Çavuş Metin Can'ın (23) Adana Kozan'daki cenaze törenine katılan Ak Parti Mersin Milletvekili ve MKYK üyesi Kürşad Tüzmen, bir grup tarafından protesto edildi. Tüzmen'i protesto eden grup, bindiği valilik makam aracını da tekmeledi.

Kürşad Tüzmen'in Hoşkadem Camii'ne girişi sırasında ?Hükümet istifa? sloganları atıldı. Öğle namazını kıldıktan sonra törenin yapılacağı avluya geçen Tüzmen, ellerinde bayraklar bulunan 50 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu grubun protestolarına önce aldırış etmeyen Kürşad Tüzmen, şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın ailesine başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından, şehidin tabutu omuzlarda yaklaşık 200 metre taşındı. Çevik Kuvvet, Adana Valisi İlhan Atış'la birlikte tabutun arkasında yürüyen Tüzmen'in çevresinde etten duvar ördü. Koruma polisleri de yumurtalı saldırıya karşı şemsiye taşıdı.

Yürüyüş boyunca ?Hükümet istifa?, ?Açılımınız bu mu?, ?Asker hapiste, PKK Meclis'te? sloganları atıldı. Yaşananlara tepki gösteren Tüzmen, zaman zaman protestoculara dönerek ?sus? işareti yaptı. Bir süre askeri araçla da taşınan cenaze, daha sonra ambulansa konularak şehitliğe götürüldü.

Otomobili tekmelediler

Atış'la birlikte valilik makam aracına yönelen Tüzmen'e, 15-20 kişilik bir grup saldırmaya kalkıştı.

Polisler öfkeli grubu engelleyince arbede çıktı. ?Bunların katili sizsiniz? diyen kadına, ?Ben miyim katil?? diye soran Tüzmen, ?Evet sensin? cevabının ardından hızla Atış'ın makam aracına bindi.

Bu sırada protestocular, makam otomobilinin peşinden koştu. ?Vurun? sesleri duyulurken, bazı kişiler otomobili tekmeledi.

Öfkeli vatandaşların saldırısı sırasında polise ait sivil plakalı bir otomobilin camları atılan taşlarla kırıldı, aracın kaportasında da hasar meydana geldi.

?Şerefsizler mayın ekiyor'

Şehitlikteki defin sırasında da tepkilerin sürmesi üzerine Tüzmen, mezarlığın ana giriş kapısından çıkarılmak yerine başka bir güzergâha yönlendirildi.

15 metre uzaklıktaki ihata duvarı üzerinde bulunan bir grubun ?Askere kelle diyenler belli? diye tepki gösterdiği Tüzmen, bu sırada çekim yapan gazetecileri ?Dikkat edin. Bir şey atabilirler. Makinenize bir şey olabilir? diye uyardı. Tüzmen, tepkilerle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

?Herkesin acılı olduğu bir ortamda tepkiler gayet normal. Başımız sağ olsun. Bu arkadaşlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Şehidimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmayacaktır. Ben Yörük Şenliği'nden geliyorum. Oradaki Türkmenlerin de hali vakti yerinde değil. Ama onlar bu ülkeye sevgi ekiyor, başka şerefsizler gibi mayın ekmiyorlar.?

Ülkücüler beni iyi tanırlar

?Cenaze töreninde gençlerin kullanıldığı, öne sürüldüğü belliydi. Bazı yaşlı kişilerin teşvik ettiği görülüyordu. Biz, 12 Eylül öncesinde kullanıldık. Bugün gençler de şehit cenazelerinde çok iyi kullanılıyorlar. Ben bunu çok yakinen anlayabiliyorum, orada kendimi görebiliyorum? diye konuşan Tüzmen, şunları kaydetti:

?Terör örgütü bizi tehdit ediyor, diğer taraftan da milliyetçi geçinen kesim tarafından protesto ediliyoruz. Zaten bu çocukların hepsi 1980 doğumlu değiller. Bu ülkede gerçek milliyetçi ve gerçek ülkücüler beni çok iyi tanırlar.?

?Hiçbir şey anlamıyorsunuz'

Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'in de eşlik ettiği, polislerin etrafında etten duvar ördüğü Tüzmen, 10 dakika süren yürüyüş sırasında polislere çıkışarak, ?Kardeşim ne yapıyorsunuz siz ya? İlla tahrik edecek bir şey buluyorsunuz. Ne biçim yol buldunuz? Beni buradan niye getirdiniz? Hiçbir şey anlamıyorsunuz bu işten. La havle vela. Bu kadar salakça bir şey olmaz. Nereden götürüyorsunuz? Bana bir şey olmaz, size olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber