10 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Genişletilmiş II. Olağanüstü İcra Komitesi'nin İstanbul'daki toplantısına katılacak. Başbakan Erdoğan, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ile görüşecek. Erdoğan, ayrıca Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde Abu Dhabi Emirliği Ekonomi Bakanı Nasser Ahmed Al Sowaidi ile İslam İnsan Hakları Komisyonu üyelerini ayrı ayrı kabul edecek. Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile de bir araya gelecek. (14.00/15.30/17.00/18.00/19.30)

Danıştay'ın 142. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak. Akşam ise Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Meclis'te bir resepsiyon verecek. (14.15/20.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek. Gül ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindekileri kabul edecek. (13.30/15.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. (10.30)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti merkezinde Türkiye Gençlik Federasyonu'nu kabul edecek. (16.00)

SGK Başkanı Emin Zararsız, ''Sosyal Güvenlik Haftası'' nedeniyle basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı öncülüğünde; Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nin katkılarıyla Adana Hilton Oteli'nde Beton Semineri düzenlenecek. (13.30)

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Adana'da gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Afganistan'a yardım TIR'ı gönderilecek. 13.00

KESK Genel Başkanı Sami Evren ve TÜM-BEL SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara'nın katılımıyla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na toplu sözleşme çağrısı yapmak için kitlesel basın açıklaması yapılacak. (12.30)

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Adana SGK'ya en yüksek pirim ödeyen ilk 10 işverene ödül verilecek. (10.30)

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasıyla ilgili 5. duruşma bugün yapılacak. Aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu 10'u tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Bugünkü duruşmada MİT mensupları Şinasi Demir, Kıvılcım Üstel ve Sadri Barkın İnce'nin savunmaları alınacak.

İşadamı Ali Sabancı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda genç girişimcilerle bir araya gelecek. (14.30)

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Suriye ziyareti takip ediliyor.

AVRASYA FEED

Azerbaycan'ın merhum lideri Haydar Aliyev, doğumunun 87. yıldönümünde Taşkent'te anıldı. Azerbaycan'ın Özbekistan Büyükelçiliği'nce düzenlenen törende Aliyev değişik yönleriyle anlatıldı.

SPOR

Turkcell Süper Lig'in 33. haftası Trabzonspor - Denizlispor maçıyla tamamlanacak. (20.00)

Beko Basketbol Ligi'nde yarı final play-off serisinde Fenerbahçe Ülker ile Banvit karşı karşıya gelecek. (20.00)

İzmir Gücü Spor Vakfı tarafında geleneksel olarak yapılan Nisan ayının en başarılı takım, teknik direktörü ve futbolcusu ödüllendirilecek. Toplantıya Yılmaz Vural konuşmacı olarak katılacak. (09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber