Erzincan davasında önemli gelişme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'daki "silahlı terör örgütü" davasında, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal'ın, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de yargılandığı, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası ile birleştirilmesine ilişkin talebi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek söz konusu davaların birleştirilmesine oy çokluğuyla karar verdi.


- Erzincan'daki ''silahlı terör örgütü'' davasında, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Dursun Çiçek'in de yargılandığı, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası ile birleştirilmesini talep etti.

Savcı Aksakal, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan sanıklar ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan sanıklar arasında hukuki ve fiili bağ bulunmasını talebine gerekçe olarak gösterdi.

Aksakal ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini de istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber