Türk İş, Hükümetten teklifini yükseltmesini istedi

Haber Giriş : 16 Temmuz 2003 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk İş, Hükümetten teklifini yükseltmesini istedi

Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümetin kamu kesimi toplu sözleşme görüşmelerindeki teklifinin, bir önceki toplu sözleşme döneminde yaşanan yüzde 14 oranındaki gelir kaybını önleyecek şekilde yükseltilmesi gerektiğini bildirdi.

Başkanlar Kurulu toplantısının ardından yayınlanan bildiride, hükümetle görüşmelerin sürdürüleceği belirtilerek, kamu kesimi toplu sözleşme görüşmelerindeki teklifin, bir önceki toplu sözleşme döneminde yaşanan yüzde 14'lük gelir kaybını giderecek, kamu işçisinin milli gelirden aldığı payı artıracak ve ücretleri enflasyon karşısında koruyacak bir düzeye yükseltilmesi talep edildi. Bildiride, düşük ücretli işçiler için önce bir iyileştirme uygulanması da istendi.

Öte yandan Türk-İş'e bağlı 10 sendika tarafından sürdürülen kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayarak, 70 bin 224 işçi adına grev kararı alındı. Anlaşma olmaması durumunda bu ayın sonu ile Ağustos ve Eylül aylarında aralarında Türkiye Taş Kömürü, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Basımevi, TCDD ve bağlı ortaklıkları, THY, Başkent Öğretmenevi, TÜBİTAK, Emniyet Kademeleri ve TASİŞ'in de bulunduğu 20 işyerinde grev uygulaması başlatılacak.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber