Liseli- üniversiteli kavgasında kan aktı: 1 ölü - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde, bir grup lise öğrencisi ile üniversite öğrencileri arasında küfür nedeniyle çıkan tartışmada kan döküldü. 18 yaşındaki Furkan Koç, üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Mahmut Arslan'ı bıçaklayarak öldürdü. Furkan Koç ve 6 lise öğrencisi gözaltına alındı. Üniversitede düzenlenen törende Mahmut Arslan'ın kardeşi Onur Arslan, ?Bir arkadaşınıza sahip çıkamadınız? diyerek öğrencilere tepki gösterdi. Öğrenciler de, oturma eylemi ile olayı protesto etti.

Olay, dün akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi Alparslan Sokak'ta, Mahmut Arslan'ın, arkadaşlarıyla birlikte oturduğu Yuvam Apartmanı'nın önünde meydana geldi. İddiaya göre, Devrek Anadolu Teknik Lisesi'nde eğitim gören 4'ü kız 8 öğrenci, ilçe merkezinde karşılaştıkları kızlı erkekli bir grup üniversiteli öğrenciye bilinmeyen bir nedenle küfür etti. Liseyi bitirmeden okulu bırakan Furkan Koç'un da aralarında bulunduğu liseliler ile üniversiteliler arasında tartışma çıktı. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi. Daha sonra liseli grup, üniversite öğrencilerini evlerine kadar takip etti. Furkan Koç, kapısını çaldığı Mahmut Arslan'dan dışarıya çıkmasını istedi. Koç, tartıştığı Mahmut Arslan'ı kalbinden bıçakladı. Koç ve yanındaki arkadaşları kaçarken, yere yığılan Mahmut Arslan, çevredekiler tarafından kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Furkan Koç ile birlikte olaya karışan 6 liseli yakalanırken, kaçan bir öğrenci aranıyor.



KARDEŞİ, ARKADAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahmut Arslan için, öğrenim gördüğü Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu'nun önünde tören düzenlendi. Törene ölen öğrencinin annesi Hatice, babası Habip, kardeşleri Onur ve Özlem ile yakınları, Devrek Kaymakamı Süleyman Öner, Belediye Başkanı AK Partili Özcan Ulupınar, Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim görevlileri, öğrenciler katıldı. Cenazenin ambulansla okula getirilmesi sırasında öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Ambulanstan indirilen cenaze masanın üzerine konulduğu sırada Hatice Arslan, ?Oğlum, arkadaşların seni bekliyor? diyerek gözyaşı döktü. Kardeşi 16 yaşındaki Onur Arslan ise, ?Bir arkadaşınıza sahip çıkamadınız? diyerek, bahçede toplanan öğrencilere tepki gösterdi. Onur Arslan'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Mahmut Arslan için saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, büyük bir üzüntü ve acı içinde olduklarını söyledi.

KONUŞURKEN YERE YIĞILDI

Liseliler ile tartışan öğrencilerden biri olan Mahmut Arslan'ın ev arkadaşı Olcaytuğ Ekici ise, üzüntü içinde yaptığı konuşmasını tamamlayamadan bayıldı. ?Ben kendi ellerimle kaybettim kardeşimi. Yüreğimden bir parça verdim. En güzel kardeşim gitti. Kimse suçlu aramasın. Tek suçlu benim. Kardeşime sahip çıkamadım? diyen ve ardından kürsüde yere yığılan Ekici, arkadaşları tarafından kucaklanıp sandalyeye oturtuldu.

PROTESTO ETTİLER

Arslan'ın cenazesi, konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından ambulansa konuldu. Gözyaşları arasında İstanbul'a uğurlanan Arslan'ın cenazesinin, yarın Güngören'de toprağa verileceği belirtildi. Törenin ardından Arslan'ın arkadaşları, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada oturma eylemi yapan yaklaşık 150 üniversiteli, olayı ıslık ve alkışlarla protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber