Sağlık Bakanlığı televizyonlarda sigara avında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2010 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara yasağından taviz vermeyen Sağlık Bakanlığı, televizyonlardaki ihlalleri belirlemek üzere bir izleme birimi kurdu. Bakanlık 15 televizyonu 24 saat takip ederek, sigara yasağı ihlallerini tespit ediyor. İl Sağlık Müdürlüklerine benzeri bir çalışmanın yerel kanallara için de yapılması talimatı veren Bakanlık, belirlediği ihlalleri Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'na ihbar ediyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada televizyonlardaki sigara yasağını denetlemek üzere, bakanlık bünyesinde bir izleme birimi kurulduğunu bildirdi. 4 kişilik ekibin 24 saat boyunca 15 ulusal kanalı takip ettiğini kaydeden Çom, "Saati ve dakikası ile belirledikleri ihlalleri bana rapor eden bir ekibim var. Biz de doğruluğunu basın müşavirliğinde teyit ediyoruz. Basın Müşavirliğimiz, istediğimiz gün ve saati bize CD olarak sunabiliyor. Bu şekilde doğruluğunu tekrar tespit ettikten sonra, RTÜK'e şu saatte, şu dizide sigara gösterildi, gibi bildiriyoruz." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlükleri'nde yerel kanallar için de benzer bir yapının kurulması talimatı verdiklerini kaydeden Çom, "Yerellerin de izlenmesini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Çok sayıda yerel ve ulusal kanal bulunduğuna dikkat çeken Çom, RTÜK'ün yaptığı iş ve işlemleri desteklemek için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini aktardı.

Öte yandan RTÜK Başkanı Davut Dursun, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada televizyonlara sigara yasağını ihlalden ötürü bugüne kadar toplam 3 milyon 913 bin TL ceza kesildiğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber