TCDD görevde yükselme yönetmeliğinde iki hüküm iptal edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2010 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Memur Sen'in açtığı davada, TCDD Görevde Yükselme Yönetmeliğinin bazı hükümleri, Danıştay'ca iptal edildi.

Sendikamız adına Hukuk Müşaviri Av.Ali Paşaoğlu tarafından açılan dava ile ilgili Danıştay 5. Dairesi 28 / 10 / 2009 tarih 2007 / 4355 E., 2009 / 5883 sayılı kararıyla :

1)-Yönetmeliğin 21.maddesinin 2. fıkrasında yer alan ? ?. Bu durumda bulunan personel kazandığı sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içinde aynı unvan için yapılacak görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılamaz ? şeklindeki cümlesi ile

2)- Görevde yükselme sınavına mazeretsiz katılmayanlar ile sınavda başarısız olanlar için bir sonraki sınava katılmak için yapılan değerlendirmede uygulanan puan düşürülmesi uygulamasıyla ilgili Yönetmelik ekindeki değerlendirme formunun 8. maddesinin ( a ) ve ( b ) bentlerinin iptaline karar verilmiştir.

Bu kararla birlikte;

Ataması yapıldığı halde mazereti olmadan süresinde göreve başlamayanlar ile atama isteminden vazgeçenler, aynı unvan için açılacak görevde yükselme eğitimi ve sınavına herhangi bir süre kısıtlaması olmadan yeniden başvurabileceklerdir.

Görevde yükselme sınavına mazeretsiz katılmayanlar için -2(eksi iki), başarısız olanlar için bir sonraki sınava katılmak için yapılan değerlendirmede uygulanan -3(eksi üç) puan düşürülmesi uygulaması da yapılmayacaktır.

Karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber