10 İlde Ergenekon operasyonu: 30 gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2010 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerinde daha önce evlerinde arama yapılan biri doktor, diğeri emekli albay 30'a yakın şüpheli Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya başta olmak üzere İstanbul, Isparta ve Ankara dahil 11 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlar kapsamında Konya Numune Hastanesi'nde görevli doktor A.Ç., eşiyle birlikte gözaltına alındı. Isparta'nın Eğridir ilçesinde ikamet eden emekli bir albayda gözaltına alındı. Gözaltına alınan 30'a yakın şüphelinin Konya KOM Şube Müdürlüğü'nde

ifadeleri alınmasının ardından Adana'ya sevk edileceği öğrenildi.

ALBAY VE DOKTORUN EVİ ARANMIŞTI

Konya polisinin 16 Nisan 2009'da düzenlediği Ergenokon bağlantılı operasyonda 6 kişi tutuklanmasının ardından bağlantıları araştırılmaya başlanmıştı. Bu çerçevede polis, 2009 yılının Haziran ayında başta Konya, İstanbul, Antalya, Bursa, Isparta ve Ankara olmak üzere aralarında doktor, emekli albay ve bir federasyon başkanı dahil 37 kişinin evinde arama yapmış, CD ve dokümanlara el koymuştu.

Bu operasyonda CD ve dokümanların incelenmesinin ardından Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının verdiği kararla gözaltılar yapıldı. Konya'da gözaltına alınan şüpheliler Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şube'ye götürüldü.


BURSA'DA ERGENEKON OPERASYONU: 7 GÖZALTI

- Konya merkezli Ergenekon operasyonunda Bursa'da 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şahısların Konya'ya gönderileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Isparta'nın da bulunduğu 11 ilde toplam 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 7 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinin ardından Konya polisine teslim edileceği öğrenildi. Zanlılar arasında askeri görevlinin olmadığı açıklandı.


VAN'DA 8 TUTUKLAMA

- Van, İstanbul ve Şırnak'ta, terör örgütü PKK'ya bağlı ''Kürdistan İslami Hareketi'' (KİH) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü PKK'ya bağlı ''Kürdistan İslami Hareketi''ne yönelik Van, İstanbul ve Şırnak'ta düzenledikleri operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 11 sanıktan 8'i tutuklandı, 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince 10 ve 12 Mayısta Van, İstanbul ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, 11 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin ev ve iş yerinde yapılan aramada, 2 adet ruhsatsız silah ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

AA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber