Sason'da, öğretmen lojmanında öldürüldü

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü İlköğretim Okulu'nda öldürülen öğretmen Ekrem Özbey'in gasp amacıyla içeri giren şahıs tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Sason İlçesi Kelhasan Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ekrem Özbey sabah saatlerinde derse gelmeyince, lojmana giden öğrencileri tarafından kanlar için bulunmuştu. Olayın güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine Batman Valisi Haluk İmga ve Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soner Kelhasan Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Batman Valisi Haluk İmga, buradaki çocukları eğitmek için gelen bir kişinin bu şekilde öldürülmüş olmasının üzüntü verici olduğunu belirterek, "Bu münferit bir olaydır. Sebebi gasptır. Cep telefonu alınmış. Ardından bıçaklanarak öldürülmüş. Çok üzgünüm" dedi.

Öldürülen Ekrem Özbey'in köyde çok sevilen bir öğretmen olduğunu belirten Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soner, "Olayı sabah aldık. Köy halkı tarafından çok sevilen bir öğretmendi. Olayı Liseli bir genç yapmış. Genç polisler tarafından yakalandı. Tüm camianın başı sağolsun." şeklinde konuştu.

Kelhasan köyünde işlenen cinayetin ardından geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, köyde ikamet eden ve Sason Lisesi'nde okuyan Yusuf Muratoğlu (17) isimli öğrenciyi gözaltına aldı. Muratoğlu'nun parmaklarının bıçak darbesiyle kesilmesi sonucu Sason Sağlık Ocağı'na tedavi amaçlı gittiği sırada gözaltına alındığı bildirildi. Olaydan sonra öldürülen öğretmen Ekrem Özbey'in cep telefonun Muratoğlu'nun üzerinde ele geçirildiği belirtildi.

ÖĞRENCİLERİ ŞOKA GİRDİ
Sabah saatlerinde öğretmenlerinin derse gelmemesi üzerine lojmana giden öğrencileri, gördükleri manzara üzerine şoka girdiler. Öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen 5 sınıf öğrencisi Zeynep Kaya "Sabah okula geldim, Öğretmenim gelmeyince merak ettim. Lojmana gidip kapı çaldım. Kimse kapıyı açmadı. Lojmanın arkasındaki pencere kırık, perde de kan lekesi vardı. Perdeyi araladım. Öğretmenim kanlar içinde yerde yatıyordu. Korktum ve çığlık attım. Arkadaşlarım yanıma geldi. Daha sonra köylülere haber verdik"dedi.

Öğrencilerden Yıldız Gökmen ise "Öğretmenimi o halde görünce, parmak izleri kaybolmasın diye öğretmenime dokunmadım. Çok korktum." şeklinde konuştu.

Öğretmen Ekrem Özbey'in cenazesi yapılan otopsiden sonra, ambulansla Sason İlçesi'ne getirilirken, cinayetle ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber