'E-Devlet kapısı' genişliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Aralık 2008 tarihinde hizmete sunulan "e-devlet kapısı", içeriğinin genişletilmesiyle, çocukları kaybolan ailelerin umut kapısı olacak, milletvekillerinden internet üzeri randevu almadan, araç muayene randevu sistemine kadar çok sayıda kolaylık getirecek.

Türkiye Bilişim Derneği'nce düzenlenen 12'inci Kamu Bilişim Platformu Forumu dolayısıyla Antalya'da bulunan Türksat Genel Müdürü Ahmet Kaplan, e-devlet kapısının içeriğinin geliştirilmesi, verilen hizmetlerin çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaplan şu bilgileri verdi:

"Bana Özel sayfasıyla kişilerin kendilerine has bilgileri, sadece kendilerinin bilmesi gereken bilgileri alabilecekleri yeni bir sayfa e-devlet kapısında yer almakta. Bu sayfada kişinin davasıyla, SSK primiyle ilgili, kamu personeliyse bordrosunun bulunduğu bilgiler yer almakta. Son 4 ayda tüketici şikayetlerinin iletilmesi ve başvuruların izlenmesi için online tüketici şikayet hizmetini yaptık. UYAP portalının vatandaşın yanı sıra, avukat ve kurum girişine ilişkin çalışmalar, TBMM'den online randevu sistemi bitirildi. Adres değişikliğiyle ilgili çalışmaları tamamladık."

Bir kaç ay içerisinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de bilgi aktaran Kaplan, şöyle devam etti:

"Öncelikle bilgi teknolojileriyle e-posta sorgulama hizmeti ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğünün ticari araçlarla ilgili hizmetlerini, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün belediyelerle paylaştığı formların entegrasyonunu, yurt dışındaki vatandaşlarımıza konsolosluklar üzerinden şifre verilmesi çalışmalarımızı, Kredi Yurtlar Kurumunun kredi başvuru ve sorgulanması işlemlerini, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün ticari şirketlere verdiği hizmetlerini, TÜVTURK araç muayene randevu sistemlerini bir kaç ay içinde devreye alacağız."

Ahmet Kaplan, elektronik veya mobil imzayla adres değişikliği yapılabileceğine de işaret ederek, e-devlet kapısından bu hizmetin sunulmaya başlanmasıyla, taşınan vatandaşların nüfus müdürlüklerine gitmeden mobil imza ya da elektronik imza kullanarak, adres değişikliklerini resmi kayıtlara girebileceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber